Hlavní obsah

Sagan vyrazil do Dolomit. Fenomenální cyklista testoval horskou trasu

Lienz/Praha

V neděli psal cyklistickou historii! Slovák Peter Sagan se stal potřetí v řadě mistrem světa v silničním závodě a nesmazatelně se zapsal do tohoto sportu v norském Bergenu. Kdo čekal několikadenní oslavy a kolo na hřebíku, spletl se. Dva dny po triumfu se už proháněl na horském kole v Dolomitech. Rodák ze Žiliny tento sport prostě miluje.

Foto: Ntb Scanpix, Reuters

Peter Sagan s medailí za třetí titul na MS v řadě.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sagan znovu mistrem světa

Nezáleží na typu kola, on si nevybírá. Ze severu Evropy se Sagan přemístil do rakouského Lienzu, kde si vyzkoušel novou horskou trať. Slovák vyrazil do města, které je ukryté mezi horami. Lienz je obklopen masívy Dolomit v oblasti Východního Tyrolska. Tam se předvedl jeden z nejlepe placených cyklistů na světě.

„Nepřestal jsem jezdit na horském kole. Tato nová cyklotrasa se opravdu vydařila. První sjezdy byly skvělé, gratuluji lidem z Východního Tyrolska," citoval Slováka server Cyclingnews. Nová trasa je dlouhá 2200 metrů. Ve videu můžete vidět její profil.

Úspěšný konec sezóny, který vyústil ve světový titul, co více by měl letos ještě Sagan vyhrát. Nic. Proto zvolní a bude se tento rok už především věnovat rodině. „Nechte mě užít si tohle vítězství (z Norska). Zatím nechci přemýšlet o příštím roce."

Už v Bergenu věděl, že prožívá jeden z největších okamžiků své kariéry. „Jsem šťastný, že jsem znovu vyhrál. Samozřejmě je to něco mimořádného. Nezmění to asi nic ve světě jako takovém, ale pro mě jde o něco velmi krásného," řekl po zisku třetího titulu mistra světa v řadě.

Reklama

Související témata: