Hlavní obsah

Na MS pojede 20 českých cyklokrosařů, Nosková chybí

Praha

Na víkendovém mistrovství světa ve Valkenburgu se představí dvacet českých cyklokrosařů. Hlavními nadějemi jsou vítěz Světového poháru juniorů Tomáš Kopecký, dvojnásobná bronzová medailistka ze světových šampionátů Kateřina Nash a mistr republiky Michael Boroš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mistr ČR v cyklokrosu Michael Boroš nechybí v nominaci na MS.

Článek

Z nominace vypadla Nikola Nosková, která získala bronz na listopadovém mistrovství Evropy v Táboře v kategorii do 23 let i na lednovém domácím šampionátu v Mladé Boleslavi v závodě žen. Poté však cyklokrosovou sezonu předčasně ukončila kvůli zdravotním problémům.

"Zranila se už před Vánocemi na Světovém poháru v Namuru, kde nešťastně spadla na obě kolena. Na reprezentační soustředění v Bělé pod Bezdězem přijela s nateklým kolenem. Spolu s trenérem Petrem Dlaskem se dohodli, že v takovém stavu nemá smysl dál pokračovat," uvedl předseda cyklokrosové komise Českého svazu cyklistiky Per Balogh na webu cyklokros.cz.

Dvacetiletá Nosková získala předloni na MS v kategorii do 23 let stříbrnou medaili, loni dojela pátá.

Ve čtyřčlenné mužské sestavě figuruje i čtyřicetiletý Emil Hekele, který se před páry lety k cyklokrosu vrátil a loni v Bielesu startoval poprvé na MS v kategorii elite. Dojel si pro 22. místo. Předtím se zúčastnil světového šampionátu naposledy v roce 1999, kdy závodil ještě mezi jezdci do 23 let.

Nominace ČR na mistrovství světa ve Valkenburgu:
Muži elite:
Michael Boroš
Emil Hekele
Jan Nesvadba
Tomáš Paprstka
Muži do 23 let:
Josef Jelínek
Štěpán Schubert
Jakub Šulc
Adam Ťoupalík
Junioři:
Tomáš Ježek
Tomáš Kopecký
Jakub Říman
Jakub Schierl
Alvin Tomášek
Jakub Ťoupalík
Ženy elite:
Pavla Havlíková
Kateřina Nash
Ženy do 23 let:
Magdalana Mišoňová
Adéla Šafářová
Elizabeth Ungermanová
Tereza Vaníčková

Reklama