Hlavní obsah

Skvělý úspěch! Kreuziger obsadil v prestižním závodě druhé místo

Valkenburg
Aktualizováno

O vítězství přišel až v závěrečném spurtu. Český cyklista Roman Kreuziger nakonec v prestižním závodě Amstel Gold Race, který v roce 2013 vyhrál, obsadil druhé místo. Triumf slaví Dán Michael Valgren.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih závodu Amstel Gold RaceVideo: sntv

 
Článek

Šestadvacetiletý Valgren z týmu Astana zaútočil z osmičlenné vedoucí skupiny zhruba dva kilometry před cílem a Kreuziger ho jako jediný následoval. V posledních metrech však nezbylo českému cyklistovi ve službách stáje Mitchelton-Scott po 263 kilometrech už tolik sil.

Protože v čelní skupince byl s elitními vrchaři stále i trojnásobný mistr světa a výborný spurtér Peter Sagan, odhodlal se Valgren k útoku. S Kreuzigerem poodjeli o pár vteřin a Dán ve finiši vybojoval životní úspěch.

Stříbrnou příčkou nicméně potvrdil Kreuziger skvělou formu, kterou chce prodat i za týden na své další oblíbené klasice Lutych-Bastogne-Lutych.

Valgren je druhým dánským vítězem Amstelu, prvním byl v roce 1997 Bjarne Riis. Sagan nakonec přijel čtvrtý, před ním byl ještě další bývalý šampión závodu Ital Enrico Gasparotto, jenž triumfoval v roce 2012.

Cyklistický jednorázový závod Amstel Gold Race (WorldTour) - 263 km:
1. Valgren (Dán./Astana) 6:40:07,
2. Kreuziger (ČR/Mitchelton-Scott) stejný čas,
3. Gasparotto (It./Bahrajn-Merida) -2,
4. Sagan (SR/Bora-Hansgrohe),
5. Valverde (Šp./Movistar),
6. Wellens (Belg./Lotto Soudal) všichni -19.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.