Hlavní obsah

Olympijští medailisté pojedou v Brdech. Kulhavého fascinuje rozmanitost Kola pro život

Praha

Dva vícenásobní olympijští medailisté budou na startu závodu Trans Brdy, který je úvodním podnikem devatenáctého ročníku seriálu Kolo pro život. V sobotu se při úvodním z patnácti dílů představí v Dobřichovicích biker Jaroslav Kulhavý, jenž se pyšní zlatem a stříbrem z OH, chybět nebude ani skifař Ondřej Synek, který má z bojů pod pěti kruhy dvě stříbra a jeden bronz.

Foto: archiv Sport Invest

Olympijský šampión Jaroslav Kulhavý uprostřed skupiny dětí účastnících se závodů Kolo pro život.

Článek

„První start v seriálu si vybavuji v roce 2001, kdy jsem jel Trutnovskou padesátku. Od té doby se projekt hodně posunul, zázemí pro všechny závodníky je výjimečné," uvedl Jaroslav Kulhavý, který je patronem projektu Junior Trophy.

„Je dobře, že děti jezdí na kole. Jsem rád, když je vidím sportovat, tím spíše pokud si vyberou horská kola. Byl bych moc rád, kdyby se nebály a účastnily se závodů v ještě větší míře než dosud. Nejezdí se nikde na louce kolem stromu, ale jde o skutečný závod, kde se děti mnohému přiučí," lákal Kulhavý případné následovníky.

„Přijde mi super, když jsou jednotlivé podniky rozprostřeny prakticky do všech koutů republiky. Spousta rodin cestuje všude, tratě jsou hodně pestré. Mně osobně se právě líbí rozmanitost jednotlivých závodů," popisoval třiatřicetiletý rodák z Ústí nad Orlicí.

Sám plánuje účast v minimálně šesti závodech. „Já mám radost i z jakéhokoliv malého závodu, jehož se mohu v Česku účastnit. Pro mě jde hlavně o relaxaci, beru účast tréninkově. Ale mám pocit, že pro hobby jezdce je super, když se s námi profesionály mohou virtuálně poměřit," pronesl Kulhavý, jenž by se Synkem neměl být jedinou sportovní superstar, která se na start některého z podniku seriálu Kolo pro život postaví.

Objeví se i další hvězdy

V dalším průběhu sezóny není vyloučen start brankáře Arsenalu Petra Čecha, který je už čtvrtý rok patronem celého seriálu, či rychlobruslařky Martiny Sáblíkové, jež před dvěma měsíci rozšířila v Pchjongčchangu olympijskou medailovou sbírku na šest kusů.

Součástí kalendáře Kola pro život, jehož se v minulém roce zúčastnilo pětadvacet tisíc závodníků či závodnic, jsou i dvě dvoudenní akce. Nově je na dva dny rozložen program legendárního Bikemaratonu Drásala, jehož součástí bude i 208 kilometrů dlouhý Force Obr Drásal s převýšením 5625 metrů. Trasa A o délce 117 kilometrů je zase zařazena do kalendáře UCI Marathon World Series. Závod na Vysočině bude spojen s třetím ročníkem cyklistického veletrhu TestExpo.

Program seriálu Kolo pro život 2018
21. dubnaČT Trans Brdy
28. dubnaHustopeče Agrotec Tour
12. květnaMladá Boleslav Tour Škoda Auto
26. květnaOrlík Tour Kooperativy
16. červnaKarlovarský AM bikemaraton České spořitelny
23. červnaVrchlabí-Špindl Tour Škoda Auto
30. června-1. červenceBikemaraton Drásal České spořitelny
21. červencePraha-Karlštejn Tour České spořitelny
4. srpnaŠumavský MTB maraton České spořitelny
11.-12. srpnaVysočina Arena Tour České spořitelny
18. srpnaManitou Železné hory České spořitelny
1. záříPlzeňská MTB 50 Kooperativy
8. záříZnojmo Burčák Tour Kooperativy
22. záříOderská Mlýnice České spořitelny
29. záříRalsko MTB Tour České spořitelny

Reklama