Hlavní obsah

Cyklista Eisel krvácel do mozku, je po operaci

Aktualizováno

Rakouský cyklista Bernhard Eisel má za sebou operaci kvůli krvácení do mozku, které bylo zřejmě následkem jeho pádu v etapovém závodě Tirreno-Adriatico v první polovině března. Lékaři původně odhalili zlomeninu zápěstí, na krvácení do mozku však přišli až nyní a cyklista musel být hned operován.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Rakouský cyklista Bernhard Eisel má za sebou operaci kvůli krvácení do mozku, které bylo zřejmě následkem jeho pádu v etapovém závodě Tirreno-Adriatico (ilustrační foto).

Článek

Sedmatřicetiletý jezdec se zákroku podrobil v pondělí na klinice v Klagenfurtu, kde zůstane až do pátku. Rekonvalescence by měla zabrat podle agentury APA šest až osm týdnů.

Eisel chtěl původně začátkem května znovu začít s tréninkem, stále ho ale trápily bolesti hlavy. Domníval se, že za ně může alergie, neurologické vyšetření ale odhalilo mnohem závažnější problém.

"Ten zákrok přišel v nejvyšší čas. Od neděle jsem měl výpadky paměti," řekl Eisel. "Hlavní je, že budu zase stoprocentně fit. Jestli to bylo tím pádem, mohu pokračovat v kariéře. Víc k tomu teď nemohu říct," uvedl dvanáctinásobný účastník Tour de France.

Reklama