Hlavní obsah

Čtvrtá česká medaile v Baku! Cyklista Vakoč ji získal v hromaďáku

Cyklista Petr Vakoč vybojoval na Evropských hrách v Baku bronz v závodu s hromadným startem. Dojel za Španělem Sánchezem a Ukrajincem Grivkem. Pro českou výpravu tak ukořistil čtvrtý cenný kov. Po 215 kilometrech Vakoč dojel ve spurtu čtveřice uprchlíků za Španělem Luisem Leónem Sánchezem a Ukrajincem Andrijem Grivkem.

Foto: Dmitry Lovetsky, ČTK/AP

Cyklisté v hromadném závodu mužů v Baku.

Článek

Dvaadvacetiletý český jezdec tři týdny po absolvování Gira d'Italia potvrdil roli velkého talentu. V posledním kole byl člen belgického týmu Etixx-Quick Step v rozhodujícím úniku a bronz přidal do české sbírky ke dvěma medailím rychlostního kanoisty Martina Fuksy a bronzu družstva stolních tenistek.

"Asi bych to zařadil na druhé místo ve své kariéře, hned po vítězství v etapě a držení žlutého trikotu na Okolo Polska v loňském roce," řekl Vakoč po náročném závodě. "Moc jsem si ho neužil a dost jsem trpěl. Jednak kvůli náročné trati a taky kvůli vedru. Jeden z nejtěžších, co jsem jel," přiznal český reprezentant.

Do Baku jel s cílem uspět a pokud možno získat medaili. "A jsem moc rád, že se to povedlo," uvedl Vakoč, jenž se v závěrečném finiši rozhodl vsadit na Grivka. "Myslel jsem si, že bude nejrychlejší, tak jsem zůstal v háku a čekal jsem na dvoustovku, kdy začnu spurtovat. Fyzicky už jsem na tom ale byl špatně, přesto jsem doufal, že je přespurtuju," dodal Vakoč.

Evropské hry v Baku (Cyklistický silniční závod s hromadným startem):
Muži:
Silniční závod (215,8 km):
1. L. L. Sánchez (Šp.) 5:27:25
2. Grivko (Ukr.)
3. Vakoč (ČR)
4. Herrada (Šp.) všichni stejný čas
5. Nizzolo (It.)
6. Boonen (Belg.) oba -4
...
51. Turek
53. Černý oba -15:00
Kaňkovský
a Schlegel (všichni ČR) oba nedokončili

Reklama

Související témata: