Hlavní obsah

Dvojí mistrovství republiky v Brně. Kategorie open patří Prague Devils, ženám vévodí Žlutá zimnice

Štěpán Materna

Brněnská hala VUT hostila během víkendu 12. a 13. února mistrovství republiky v kategoriích ženy a open. Žlutá zimnice potvrdila formu z mixového mistrovství republiky, když se oba její týmy dostaly až do finále. Zatímco ženy ve svém zvítězily, muži narazili na neporažené obhájce titulu Prague Devils. Výsledkovou listinu tradičně ovládly pražské týmy.

Foto: Petr Kotěšovec

Prague devils v kategorii open získali halové prvenství potřetí za sebou.

Článek
Fotogalerie

V ženské kategorii se během soboty vytříbilo umístění ve skupinách převážně jednoznačnými zápasy. Přes nedělní baráž s Prague devils postoupil do semifinále jediný nepražný tým Velká morava. Moravanky nakonec vybojovaly bronzovou medaili proti týmu FUJ.

Finálovými vyzývatelkami obhájkyň titulu Žluté zimnice se staly dámy z Pražské sedmy, což byl také největší výsledkový skok oproti loňskému ročníku. Šestá nasazená Pražská sedma se k výzvě postavila čelem a věnovala favoritkám nejvyrovnanější zápas turnaje. V atraktivním finále nakonec Žlutá zimnice zvítězila 9:7.

Také v mužské kategorii se prosadily převážně pražské týmy. Zatímco mezi prvními osmi týmy pouze dva nebyly z Prahy, v druhé půlce tabulky se umístily pouze dva pražské B týmy.  Očekávaným skokanem open kategorie byl tým z Písku. Po loňském 10. místě navázal na svou předloňskou formu, kdy si zahrál finále a letos vybojoval třetí příčku.

Tým Tios ukázal, že čeští masters jsou stále ve formě a k postupu do semifinále mu chyběl jediný bod, který nedokázal proměnit proti Žluté zimnici. Nakonec skončil pátý, když si poradil s letos tápajícími Terrible Monkeys.

Finále open přineslo nečekané drama. Favorizovaný Prague Devils dosud všechny zápasy turnaje vyhrál minimálně tříbodovým rozdílem. Hned v úvodu finále se však jeho hráči dopustili několika chyb v útoku proti zónové obraně a poslali soupeře až do dvou- a posléze tříbodového vedení. Žlutá zimnice, která čtvrtfinále i semifinále vyhrála s minimálním možným rozdílem, nyní rychle potrestala chyby Devils a ještě deset minut před koncem času to pro ně vypadalo velmi nadějně.  Za stavu 7:9 se však Prague devils chopili poslední šance na obhajobu titulu. Intenzivní osobní obranou dotlačili Zimnici k chybám a postupně jí sebrali tři útoky. S koncem času se poprvé v zápase ujali vedení 10:9. Svůj comeback potvrdili v nastavení a upravili vítězné skóre na 11:9.

Výsledky:

Open
1.Prague Devils A
2.Žlutá Zimnice A
3.Peace Egg
4.FUJ
5.Tios
6.Terrible Monkeys
7.Pražská Sedma
8.Velká Morava
9.Žlutá Zimnice B
10.Východní Blok
11.Prague Devils B
12.3SB
13.Atrofované ruce
14.Figurky Slonů
Spirit of the Game: Tios
Ženy
1.Žlutá Zimnice
2.Pražská Sedma
3.Velká Morava
4.FUJ
5.Prague Devils
6.3SB
7.Terrible Monkeys
8.Atrofované ruce
9.Východní Blok
Spirit of the Game: FUJ

Reklama