Hlavní obsah

Čejka opět zvládl kvalifikaci a bude hrát na US PGA

Golfista Alexander Čejka nebude ani v příštím roce chybět na turnajích americké PGA Tour. Německý hráč s českými kořeny zvládl náročný kvalifikační maraton a na hřišti v kalifornské La Quintě si zajistil kartu opravňující ho ke startu v prestižním seriálu pro příští rok.

Článek

"Je to hotovo, hotovo, hotovo," napsal dnes Čejka na své internetové stránce po šestidenní soutěži, v níž obsadil konečné 22. místo a tři dny po svých šestatřicátých narozeninách si tak nadělil předčasný vánoční dárek. Při prvním startu v kvalifikaci v roce 2001 skončil rodák z Mariánských Lázní až na 67. příčce a vypadl, o rok později si ale díky druhému místu zajistil poprvé v kariéře americkou kartu.

Se stejným výsledkem zvládl kvalifikaci i vloni, letos ale byl boj opět napínavý. Před pondělním závěrečným kolem figuroval Čejka na 39. místě a od potřebné 30. příčky ho dělily dva údery. Nakonec ale závěr zvládl a za umístění získal prémii 25.000 dolarů.

"Teď si konečně udělám dovolenou, hole zůstanou ve sklepě," řekl Čejka, jenž letos na americké PGA Tour odehrál čtvrtou sezonu. Přímá kvalifikace pro příští rok, která je závislá na umístění ve finančním žebříčku, Čejkovi unikla; na 145. místě ho od potřebné 125. příčky dělilo zhruba 120 tisíc dolarů.

V polovině listopadu proto Čejka absolvoval i kvalifikaci na evropský okruh a na hřišti ve španělském San Roque rovněž uspěl. Prioritou pro něho ale byla americká kvalifikace.

Reklama