Hlavní obsah

Dcera Petra Kordy válí! Vede turnaj dámské PGA. Nejde však o Jessicu

Dcera slavných tenisových rodičů Petra a Reginy Kordových válí na turnaji Lotte Championship. Po prvním kole dokonce celý turnaj dámské PGA vede. Řeč však není o i v Česku známé Jessice, ale o její mladší sestře Nelly. I ona se totiž věnuje golfu. A i ona je v něm úspěšná.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nelly Kordová vede po prvním kole turnaj Lotte ChampionshipVideo: IMG Media, sntv

 
Článek

Teprve dvacetiletá Nelly Kordová zaznamenala během úvodního kola hned devět birdie (tedy jeden úder pod par jamky) a se skóre 63 na Havaji zatím celkovému pořadí kraluje o jediný úder před Korejkou Eun-Hee Ji.

Kordová má na kontě má i přes své mládí už dvě vítězství v rámci dámské PGA tour. Poprvé vyhrála na Tchaj-wanu loni v říjnu, druhý triumf si připsala na ženském Australian Open letos v únoru. Stejný turnaj mimochodem vyhrála v roce 2012 i její starší sestra Jessica.

Mladší z golfistek Kordových má šanci se v budoucnu posouvat dále a stejně jako nyní její sestra dosahovat pravidelného umístění mezi nejlepšími i v rámci nejvěhlasnějších turnajů kategorie Major. Poprvé se jí výrazný úspěch na turnaji této kategorie povedl loni na U.S. Open, kde skončila v nejlepší desítce.

Reklama