Hlavní obsah

Koronavirus dopadl i na golf, PGA a LPGA ruší turnaje

Ponte Vedra Beach
Aktualizováno

Kvůli pandemii koronaviru ruší akce i golf. Rozehrané prestižní The Players Championship bylo ukončeno po prvním kole a vedení organizací PGA i LPGA Tour shodně odvolalo další tři turnaje. Muži si navíc v plánovém termínu nezahrají major Masters, pořadatelé prestižní akci odložili.

Foto: Adam Hagy, Reuters

Kvůli pandemii koronaviru ruší akce i golf - ilustrační foto.

Článek

"S lítostí oznamujeme zrušení The Players Championship a další turnajů až do Valero Texas Open," oznámili ve čtvrtek večer zástupci PGA Tour.

Golfisté na The Players Championship stihli odehrát první kolo a nejlépe si vedl Japonec Hideki Macujama, který den zakončil eaglem a celkem měl devět ran pod par. Hřiště bylo plné fanoušků, ale další tři kola už se měla obejít bez diváků.

Nestalo se tak. "Snažili jsme se udělat všechno pro bezpečnost hráčů i fanoušků, aby se turnaj dohrál. Situace se ale rychle vyvíjí a nejsprávnější věcí, kterou musíme udělat, je, že si dáme pauzu," vysvětlila PGA, proč turnaj nakonec ukončila.

Den na to padlo rozhodnutí o odkladu Masters, které se mělo konat od 9. do 12. dubna. Slavné zelené sako měl obhajovat Tiger Woods. "Vedl nás k tomu všudypřítomný risk z nemoci COVID-19. Doufáme ale, že se nám turnaj podaří uspořádat někdy později," řekl šéf klubu v Augustě Fred Ridley.

Ženský okruh LPGA Tour, na kterém působí Klára Spilková, uvedl, že turnaje odkládá. Mezi nimi i major ANA Inspiration, který se měl hrát v Rancho Mirage začátkem dubna. "Věříme, že pro ně v sezoně najdeme místo, ale teď je důležité, aby naše golfová rodina byla v bezpečí," uvedla v prohlášení LPGA.

Spilková letos začala sezonu sezonu osmým místem v Boca Raton, čímž vytvořila nejlepší český výsledek na LPGA. Do zámoří odletěla v úterý a příští týden měla hrát ve Phoenixu. "A teď netuším, co máme dělat," uvedla.

Reklama