Hlavní obsah

Bývalý golfista Sanders zemřel v Houstonu ve věku 86 let

Praha

Bývalý americký golfista Doug Sanders, jenž se vedle vítězných tažení proslavil i čtyřmi těsnými prohrami na turnajích major, zemřel ve věku 86 let. Vítěz 20 turnajů PGA Tour a milovník barevné módy zemřel v neděli v Houstonu, podle bývalé manželky Scotty z přirozených příčin.

Foto: Sport.cz

Bývalý americký golfista Doug Sanders zemřel

Článek

První trofej na okruhu PGA Tour Sanders vybojoval v roce 1956 ještě jako amatér. Nejlepší sezonu prožil o pět let později, kdy do sbírky přidal pět titulů a ve finančním žebříčku skončil třetí.

Nejpamátnější selhání na turnaji major prožil v roce 1970 na British Open, kdy mu na hřišti v St. Andrews stačilo zahrát poslední jamku v paru. Šanci ale nedokázal využít, krátký pat pokazil a Jacku Nicklausovi nakonec podlehl následující den v rozstřelu.

"I kdybych dokázal mistrovsky vládnout anglickým jazykem, nemyslím, že bych dokázal najít přídavná jména, která by popsala, jak jsem se cítil, když jsem zkazil tu krátkou ránu," řekl tehdy Sanders po play off. "Ale takový je golf, to je na něm fascinující," dodal.

O jednu ránu prohrál i British Open v roce 1966 v Muirfieldu, US Open 1961 na Oakland Hills a PGA Championship 1959 v Minneapolis. Sanders, jenž si díky oblibě pestrého oblečení vysloužil přezdívku 'Páv fairwayí', byl také členem amerického vítězného družstva v Ryder Cupu v roce 1967.

Reklama

Související témata: