Hlavní obsah

Dobrá zpráva. Golfistka Spilková by se na LPGA mohla vrátit v půlce července

Praha

Ženský golfový okruh LPGA, jehož členkou je i česká profesionálka Klára Spilková, by se po koronavirové pauze mohl rozjet v půlce července. Vedení série oznámilo, že první turnaj by se mohl hrát od 15. července v Midlandu. Pokud to situace kolem šíření nemoci covid-19 dovolí, v plánu je do prosince jednadvacet turnajů.

Foto: Sport.cz

Golfistka Klára Spilková v akci

Článek

"Zahajovací zvony k obnovení sezony se nerozezní, dokud nebude situace pro všechny zcela bezpečná. Snažili jsme se udělat program, který bude bezpečný pro všechny hráčky, pořadatele i partnery," řekl komisionář LPGA Mike Whan.

Turnaje se na LPGA nehrají od půlky března a dochází ke změnám. Po US Open a ANA Inspiration byl byl přeložen i další major Women's PGA Championship, jenž se nově místo v červnu bude hrát 8. až 11. října. Otazník visí i nad evropským majorem Evian Championship, který je zatím v plánu na 6. až 9. srpna ve Francii.

Spilková začala koncem ledna svoji druhou sezonu na LPGA skvělým osmým místem v Boca Raton, čímž vytvořila nejlepší český výsledek na elitní sérii. Aktuálně se připravuje v Česku, kde může už čtrnáct dnů hrát venku.

Reklama

Související témata: