Hlavní obsah

Ballesteros musí na třetí operaci mozku

Stav slavného španělského golfisty Seva Ballesterose se zhoršil natolik, že se v pátek podrobí další operaci mozku. Bývalý první hráč světa a vítěz pěti turnajů nejvyšší kategorie major podstoupí třetí zákrok během necelých dvou týdnů. Lékaři ve čtvrtek také oznámili, že nádor, který u Ballesterose nedávno objevili, je zhoubný.

Článek

"Navzdory vážné situaci je stav pana Ballesterose stabilizován," citovala agentura Reuters prohlášení madridské nemocnice La Paz, kde jednapadesátiletého golfistu léčí. Při zákroku lékaři Ballesterosovi vyjmou z mozku poslední zbytky nádoru, kvůli kterému musel na operaci.

Ballesteros byl poprvé operován 14. října poté, co si stěžoval na nevolnost a nakrátko omdlel. Za dva dny se podrobil dalšímu zákroku, protože mu začal otékat mozek a lékaři mu odejmutím kosti museli ulevit od tlaku.

Ballesteros zkolaboval na začátku října na madridském letišti a byl hospitalizován. Po oznámení diagnózy pak z nemocničního lůžka vzkázal, že stojí před největší výzvou svého života.

Během své třiatřicetileté kariéry vyhrál třikrát British Open a dvakrát US Masters. Na evropském okruhu oslavil rekordních 50 triumfů. S profesionálním golfem skončil v loňském roce, kvůli opakovaným problémům se zády a koleny však už delší dobu vůbec nehrál.

Reklama