Hlavní obsah

S třetím srdcem prošel cutem

Zázraky se dějí. Pět měsíců po druhé tranpslantaci srdce prošel Erik Compton cutem na PGA Tour. Naposledy ji hrál na jaře 2005. Letos málem zemřel.

Článek

„Jsem stejný člověk, který měl sedm hadiček v hrudi a k tomu dvacet kapaček. Dnes jsem stále živ a hraju golf,“ konstatoval 28letý Američan, jemuž náhradní srdce, transplantované ve 12 letech, letos v květnu náhle přestalo pracovat. Naštěstí se rychle našlo další.

Na závěrečném turnaji oficiální sezony v Orlandu zahrál Compton 70 a 68 ran a s výsledkem –6 prošel cutem, který byl rekordně nízko, na skóre –5. Cut například o deset ran minul Alex Čejka.

Na poslední jamce Compton potřeboval zahrát par, ale po dlouhém patu to bylo birdie. Američan se po druhém kole dělí o 51. místo, ale na první desítku ztrácí pouze pět ran. V Disneyho resortu hraje na sponzorskou pozvánku a má výjimku, že se může pohybovat na elektrickém vozíku.

Nedávno prošel úspěšně první ze tří fází kvalifikace o PGA Tour 2009. Naposledy hrál tuto sérii na Doral Open, poté zkoušel Nationwide Tour. Asi se nenajde nikdo, kdo by hrdinovi nedržel palce.

Reklama