Hlavní obsah

Bude Tiger jezdit stopem?

PGA Tour sice na turnajových dotacích pro rok 2009 odolala ekonomické krizi, ale ta zasahuje špičkový golf jinak. Třeba potížemi s auty pro hráče.

Článek

Pro někoho to může vypadat směšně, ale pro PGA Tour je to špatná zpráva: Buick oznámil, že na většině turnajů v příštím roce neposkytne své vozy hráčům k dopravě zdarma. Podle Associated Press se to týká i Tigerova turnaje AT&T National, ale také John Deere Classic, US Bank Championship nebo podniku v Tampě.

Buick odmítl i pořadatele turnaje v Riviera Country Clubu v Los Angeles, kde vypršela smlouva s Nissanem. Organizátoři se zkoušejí domluvit na zajištění vozů pro hráče s místními dealery, ale nálada na automobilovém trhu jim nepřeje. Spíše budou muset zaplatit za běžné najímání aut přes půjčovny, což znamená další výdaje z rozpočtů. Zvláště když jde třeba o 180 aut…

Některé turnaje mají smlouvy s jinými značkami: například Memorial s Lexusem, Wachovia Championship s Mercedesem a Colonial s Cadillacem, na jiných jsou automobilky titulárními sponzory. Patří sem i Buick, který by měl dostát svým závazkům aspoň na dvou turnajích, jimž propůjčuje jméno v názvu.

Rychle se však zapomíná, že to není tak dávno, co si hráči PGA Tour najímali auta na vlastní náklady a platili třeba i za míče na drivingu nebo za jídlo v klubovně.

Reklama