Hlavní obsah

Jak se hraje 59

Podruhé v historii zažil kvalifikační turnaj PGA Tour golf za 59 ran. Ve čtvrtém ze šesti kol se o to v La Quinta postaral Harrison Frazar.

Článek

Dokonalé kolo 37letého amerického golfisty, který si kdysi přivydělával jako analytik realitní kanceláře v Dallasu, začalo dvěma pary. První birdie na Nicklausově hřišti areálu PGA West přišlo na třetí jamce a po paru na čtyřce následovala série birdie-birdie-eagle-birdie. Pary na deváté a desáté jamce byly pověstným klidem před bouří.

Od 11. do 17. jamky zahrál Frazar samá birdie, takže na poslední jamce mu k celkovým 59 stačil par, což se také po drajvu, příhře wedgí a dvou patech stalo. Předtím úředvedl 59 ran v Q-school jen David Gossett, ale ani to mu v roce 2000 k postupu nestačilo. Za rekord PGA Tour však 59 ran nemůže být uznáno, protože Q-school nepatří do oficiálních turnajů série, která jinak zažila magický výsledek třikrát.

Po dvou třetinách Q-school vedl Frazar s celkovým výsledkem 24 pod par. Frazar, který v kariéře na PGA Tour skončil čtyřikrát druhý a jednou vyhrál na Nationwide Tour, musel do Q-school podruhé za sebou. Loni z ní nepostoupil, a proto hrál letos jen některé turnaje, celkově pak skončil na 166. místě money listu.

Reklama