Hlavní obsah

Kontroverzní golfista Daly nesmí hrát půl roku turnaje v USA

PONTE VEDRA BEACH

Golfista John Daly dostal půlroční zákaz startů na turnajích americké PGA Tour. Distanc je důsledkem dalších excesů dvaačtyřicetiletého Američana, kterých se dopustil v poslední době doma v USA a také v Austrálii.

Článek

Někdejší vítěz dvou turnajů elitní kategorie major už mnoho let více než golfovým uměním poutá pozornost kvůli bouřlivému způsobu života. Při svém zatím posledním startu na americké půdě v říjnu v Las Vegas neprošel cutem. O několik dní později strávil 24 hodin v policejní cele poté, co byl nalezen totálně opilý a neochotný spolupracovat před barem. Na prosincovém miniturné u protinožců sebral v prvním kole Australian Open fotoaparát divákovi, který si ho chtěl zblízka vyfotit, a mrštil přístrojem o strom.

"Jsem na tom nejhůř za celou svoji osmnáctiletou kariéru," konstatoval Daly v reakci na trest. Hrát golf teď chce alespoň na evropském okruhu. "Mám evropskou tour rád a vždycky jsem měl. Ale doma jsem v USA a raději bych hrál tam," litoval Daly.

Daly slavil největší úspěchy v první polovině devadesátých let, kdy také vyhrál dva turnaje kategorie major. Před lety ale propadl alkoholu a hazardním hrám, podle vlastních slov prosázel v životě přes miliardu korun. Ve světovém žebříčku se pohybuje v osmé stovce pořadí. Přesto patří mezi golfovými fanoušky k oblíbencům díky své atraktivní hře s extrémně dlouhými odpaly.

Reklama

Související témata: