Hlavní obsah

Bude mít golf novou světovou jedničku? Španěl je blízko

Do čela golfového turnaje Memorial v americkém Dublinu se po třetím kole dostal Španěl John Rahm a útočí na post světové jedničky. Pokud zvítězí a získá svůj čtvrtý titul na okruhu PGA, vystřídá na prvním místě žebříčku Roryho McIlroye ze Severního Irska. Dosud jediným španělským hráčem na golfovém trůnu byl legendární Seve Ballesteros.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Španělský golfista Jon Rahm během turnaje Memorial na americké PGA Tour.

Článek

"Je to velká věc, samozřejmě. Hodně významná. Nemůžu tady jen tak sedět a snažit se to zlehčovat, protože to bych lhal sám sobě. Ale záleží na mně, jestli zítra vyhraju," uvedl Rahm po třetím kole, v němž zahrál čtyři rány pod par. Pětadvacetiletý hráč má celkové skóre -12 a vede o čtyři údery před Američany Tonym Finauem a Ryanem Palmerem.

Současný první hráč světa McIlroy se dělí o 12. místo se ztrátou deseti ran na Rahma. Pětinásobný vítěz turnaje Američan Tiger Woods při prvním startu po koronavirové pauze figuruje před závěrečným kolem na 37. příčce.

V nepříjemné situaci se ocitl v třetím kole Justin Thomas. Vítěz majoru PGA Championship z roku 2017 přišel během hry o caddieho, který náhle onemocněl. Od třinácté jamky za něj zaskočil hráčův otec. Thomasovi závěr kola moc nevyšel, na 15. až 17. jamce si připsal dvě bogey a jedno double bogey a dělí se o 24. místo. "Bylo to v pohodě. Ty bogey jsem nedal kvůli tátovi, ale protože jsem to špatně zahrál," uvedl Thomas. Otec mu podobně vypomohl už předloni na Havaji, kde caddie Jimmy Johnson rovněž onemocněl.

Reklama