Hlavní obsah

Spilková je na turnaji LPGA ve Skotsku zatím sedmá

North Berwick

Golfistka Klára Spilková je na děleném sedmém místě po nekompletním prvním kole turnaje okruhu LPGA ve Skotsku. První den Ladies Scottish Open zahrála česká jednička dvě rány pod par. V čele je Dánka Nicole Brochová Larsenová se skóre -4.

Foto: Anna Krčmářová

Klára Spilková na archivním snímku.

Článek

Spilková po přesunu z Ameriky do Evropy začala na linksovém hřišti v Renaissance Clubu divoce. Na první jamce měla bogey, pak zapsala dvě birdie a následně double bogey. Pak se její hra zklidnila a ještě třikrát skórovala. Zapsala tak 69 ran, stejně jako pět soupeřek.

Jediné české hráčce na LPGA Spilkové se na Scottish Open daří. V roce 2013 tam skončila dvanáctá a o dva roky později dokonce čtvrtá. Ze 144 hráček nestihlo kolo před setměním dokončit 27. Začalo se totiž hrát o dvě hodiny později kvůli mlze.

Dva francouzští golfisté nesmějí hrát ve Walesu

Francouzští golfisté Alexander Lévy a Romain Wattel přišli kvůli koronaviru tento týden o účast na turnaji European Tour ve velšském Newportu. Lévy měl pozitivní test na covid-19 a Wattel byl vyřazen ze startovního pole z preventivních důvodů.

Třicetiletý Lévy přišel do kontaktu s osobou nakaženou koronavirem v minulém týdnu. Sám měl po příjezdu do Walesu negativní test a neměl žádné příznaky, druhý test ale vyšel pozitivní. Majitel pěti titulů z evropského okruhu se o víkendu ve Francii potkal s přítelem, u kterého byl následně potvrzen koronavirus. Na hřiště v Celtic Manor přijel Lévy v úterý a prošel kontrolou, podle pravidel ale musel stejně do izolace. Mezitím mu druhý test vyšel pozitivní.

Několik hodin po Lévym dostal zákaz startu na turnaji i Wattel, kterého místní úřady vysledovaly jako Lévyho kontakt. Do izolace musel i Lévyho caddie Tom Ayling, jenž stejně jako Wattel měl test negativní.

Reklama