Hlavní obsah

Zraněného Woodse musela z vozu vyprostit manželka pomocí golfové hole

PRAHA/ORLANDO

Řada otazníků se vznáší nad páteční nehodou Tigera Woodse. Jednička světového golfu sjela v půl třetí ráno u svého domu na Floridě ze silnice a nabourala hydrant a strom. Podle prvních zpráv byl Woods vážně zraněn, posléze ale vyšlo najevo, že byl záhy po ošetření v nemocnici propuštěn. Podle policejní hlídky byl ale po karambolu golfista ve stavu, že jej musela z vozu vyprostit manželka. Golfovou holí, kterou rozbila okno vozu.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Golfista Tiger Woods se svou manželkou Elin.

Článek

Woods usedl u svého domu nedaleko Orlanda v nezvyklou hodinu za volant svého SUV Cadillac Escalade, nezvládl ale řízení a havaroval. Podle policie jel v okamžik nárazu rychlostí menší než 53 km/h a proto se při karambolu neaktivovaly airbagy. Policejní šéf z Windermere Daniel Saylor řekl agentuře AP, že hlídka při příjezdu našla Woodse ležícího na chodníku a jeho manželku Elin, která se nad ním skláněla.

„Byla velice rozrušená,“ popsal Saylor, podle nějž paní Woodsová „náraz zaslechla v domě, vyběhla ven a golfovou holí rozbila zadní sklo auta, aby manžela dostala ven. Dveře totiž nešly otevřít a čelní sklo bylo také na místě“. „Dostala ho z auta a položila na zem. Když přijela naše hlídka na místo, ztrácel střídavě vědomí,“ doplnil Saylor.

Policejní hlídka u domu Tigera Woodse na Floridě, kde slavný golfista havaroval se svým vozem.foto: ČTK/AP/Gary W. Green

Woods měl podle šéfa strážníků tržné rány v obličeji a krev v ústech. Trvalo deset minut než přijela sanitka a Woodsův stav se mezitím stabilizoval tak, že byl schopen mluvit. „Ale jen mumlal, neříkal nic souvislého,“ podotkl Saylor. Podle policie nebyl Woods pod vlivem alkoholu.

Hlídka ve výjezdové zprávě hodnotila Woodsův stav jako vážný, nejlépe placený sportovec světa byl ale záhy po ošetření v nemocnici propuštěn do domácího ošetřování. Nezodpovězená zůstává otázka, kam Woods v tak nezvyklou dobu jel. Agent hvězdného hráče, který si úzkostlivě střeží soukromí, uvedl, že věc nebude dále komentovat.

Televizní stanice ESPN upozorňuje, že nehoda se stala dva dny poté, co bulvární magazín National Enquirer zveřejnil informace o Woodsově vztahu s neznámou ženou, s níž prý byl spatřen před dvěma týdny při Australian Masters v Melbourne. Zvláštní také je, že se informace o nehodě jedné z největších sportovních celebrit dostala do světa až dvanáct hodin poté, co se udála.

Woods pobýval na Floridě během dvoutýdenní pauzy mezi turnaji. Předminulý víkend triumfoval vítěz čtrnácti turnajů kategorie major v Melbourne, jeho dalším podnikem měl být na začátku prosince Chevron World Challenge v kalifornském Thousand Oaks.

Reklama