Hlavní obsah

Čtyři čeští golfisté jsou na západě Čech v první desítce

Sokolov/Kynžvart

Čtveřice českých golfistů je po dvou kolech v desítce turnaje série Pro Golf Tour v Sokolově a Kynžvartu. Jakub Bareš je na Altepro Trophy by Extec s třemi ranami pod par pátý, Filip Mrůzek, Stanislav Matuš a Ondřej Lieser mají o ránu více a do nedělního finále půjdou z děleného šestého místa.

Článek

Do vedení se dostal v Česku žijící a trénující Francouz Julien Brun, který letos vyhrál už dva turnaje Pro Golf Tour. V sobotu ani jednou nechyboval, dal šest birdie a výkonem 66 (-6) stanovil nový rekord hřiště Kynžvartu ze zadních odpališť. Celkově má sedm ran pod par a vede o ránu před Švýcarem Marcem Itenem.

Bareš po Sokolově, kde v pátek zahrál -3, obešel kynžvartské hřiště v paru. "V Sokolově jsem hrál dobře a letos poprvé kolo bez bogey. V Kynžvartu to byl boj. Vytvářel jsem si pozice na birdie, ale nevyhnul jsem se ani momentům, kdy jsem měl plné ruce práce vyhnout se bogey nebo něčemu horšímu. Jsem spokojen, chci ještě něco stáhnout a určitě na bednu!" řekl Bareš v tiskové zprávě.

Mrůzek hrál druhé kolo v Sokolově a osmnáctku obešel s ranou pod par, protože na závěrečné osmnáctce ztratil po double bogey dvě rány.

Cutem z Čechů prošel také Jan Cafourek, který se díky povedenému kolu v Sokolově posunul na dělené 27. místo. V neděli si zahrají i Šimon Zach (33.), Michal Pospíšil (38.), Aleš Kořínek (38.) a Štěpán Daněk (51.).

Reklama

Související témata: