Hlavní obsah

Golfista Johnson má nakročeno k výhře ve FedEx Cupu

Atlanta

Golfista Dustin Johnson má nejblíže k vítězství v turnaji Tour Championship série PGA Tour a prvnímu titulu ve FedEx Cupu. Světová jednička vede před dnešním finále v Atlantě o pět ran před dvojicí soupeřů.

Foto: John Bazemore, ČTK/AP

Golfista Dustin Johnson má nejblíže k vítězství v turnaji Tour Championship série PGA Tour a prvnímu titulu ve FedEx Cupu.

Článek

"Osud mám ve svých rukou. Švihám dobře a musím hrát stejně i dál," řekl Johnson po nedělním 3. kole, v kterém zahrál šest ran pod par a celkově má skóre -19. Další Američané Xander Schauffele a Justin Thomas jsou na 14 ranách pod par.

Ze čtvrtého místa bude na Johnsona útočit druhý hráč žebříčku Jon Rahm (-13), který Američana porazil v rozstřelu na předešlém turnaji u Chicaga.

Triumf v hodnocení FedEx Cupu, za který nejlepší golfista získá 15 milionů dolarů (336 milionů korun), mu podle jeho slov chybí ve výčtu úspěchů. "Bylo by pěkné mít i tuhle trofej u svého jména," řekl vítěz 22 turnajů na PGA včetně majoru US Open z roku 2016.

Po koronavirové pauze je Johnson ve skvělé formě. Po třech kolech je ve vedení na čtvrtém turnaji za sebou. Titul získal v Nortonu a dvakrát skončil druhý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články