Hlavní obsah

Golfové US Open vede Reed, Spilkové start v Portlandu nevyšel

Předloňský vítěz Masters Patrick Reed z USA vede po polovině golfový major US Open. Nepříjemné větrné podmínky v Mamaronecku "odneslo" několik elitních hráčů a v čele s Tigerem Woodsem neprošli cutem. Kláře Spilkové nevyšel start do dalšího turnaje na okruhu LPGA. V prvním dnu Portland Classic zahrála pět ran nad par a je až na děleném 134. místě. Ve vedení jsou se skóre -6 novozélandská obhájkyně titulu Hannah Greenová a Američanka Cydney Clantonová.

Foto: Brad Penner, Reuters

Patrick Reed z USA zatím vede golfový major US Open

Článek

Reed sice trefil jen pětkrát fairway, ale na hřišti Winged Foot předvedl výborné záchranné rány a dobrou krátkou hru. Díky tomu obešel druhé kolo v paru, celkem má skóre -4 a vede o ránu před krajanem Brysonem DeChambeauem.

"Mám dojem, že moje hraje je tam, kde má být. Cítím se dobře. Krátká hra je perfektní, což je tady potřeba," řekl Reed, který má díky výkonům v Ryder Cupu přezdívku Kapitán Amerika. "Mám rád náročné podmínky, když je potřeba být na hřišti kreativní," dodal Reed.

Ve druhém kole se projevila náročnost hřiště a pod par se dostala ze 144 hráčů jen DeChambeau, další Američan Bubba Watson a Japonec Hideki Macujama.

Po prvním dnu vedoucí Američan Justin Thomas zahrál tři rány nad par a klesl na dělené třetí místo s odstupem dvou ran za Reedem. Světová jednička Dustin Johnson odehrál pátek v paru a se skóre +3 je na děleném 22. místě.

Bývalý první hráč světa Woods měl po dvou dnech deset ran nad par a poosmé z patnácti posledních majorů, kterých se zúčastnil, neprošel cutem. "Nedokázal jsem přesně drajvovat, což je tady rozhodující," konstatoval Woods.

Cutem neprošli ani jeho krajané Phil Mickelson a loňský vítěz US Open Gary Woodland, olympijský vítěz Justin Rose z Anglie, jeho krajané Tyrell Hatton a Tommy Fleetwood, Němec Martin Kaymer ani Španěl Sergio García.

Spilková se představila poprvé po problémech se zády

Spilková minulý týden odstoupila po prvním kole kvůli problémům se zády z majoru ANA Inspiration. V Portlandu znovu hraje a v pátek zapsala na první devítce dvě double bogey, bogey a své jediné birdie. Ve druhé polovině přidala ještě jedno bogey.

V Portlandu je turnaj kvůli lesní požárům na západě Spojených států, které zhoršují výrazně ovzduší, zkrácen ze čtyř na tři kola.

US Open, golfový turnaj kategorie major v Mamaronecku (par 70, dotace 12 milionů dolarů) - po 2. kole:
1. Reed (USA) 136 (66+70),
2. DeChambeau (USA) 137 (69+68),
3. English (USA) 138 (68+70), Thomas (USA) 138 (65+73) a Cabrera (Šp.) 138 (68+70),
6. Kokrak (USA) 139 (68+71).

Reklama

Související témata: