Hlavní obsah

Westwood vyzradil nového kapitána

Moment překvapení se nečekal, ale přesto určité tajemství ohledně nového kapitána Evropy pro Ryder Cup 2012 golf zachovával. Den před jeho oficiálním jmenováním ale světová jednička Lee Westwood otevřeně řekl, že to bude José Maria Olazábal. A že je to skvělá volba.

Článek

Zatímco dříve o novém kapitánovi Evropy pro Ryder Cup formálně hlasoval 15členný výbor hráčů European Tour, tentokrát se výběr udál jinak. Předseda výboru, stále aktivní dánský profesionál Thomas Björn, obvolal přední hráče během vánočních svátků.

A jméno José Maria Olazábal vyšlo jako jednoznačná volba pro nástupce Colina Montgomerieho do funkce lídra Evropy, jež naposledy loni na podzim ve Walesu zvítězila nad USA.

"José Maria byl skvělý hráč Ryder Cupu a stejně skvělý vicekapitán při utkáních roku 2008 ve Valhalle a 2010 v Celtic Manor," citovala Westwooda agentura Reuters. Světový hráč číslo jedna se chystá tento týden na turnaj European Tour v Abú Dhabí.

"Když José Maria pořádá týmovou rozpravu nebo pronáší motivační řeč, každý poslouchá. Přinese do týmu vůdčí faktor, zkušenost a vášeň," dodal Westwood směrem k utkání roku 2012, které bude hostit americké Medinah u Chicaga.

Formální oznámení, že 44letý Španěl, vítěz Masters 1994 a 1999 a sedminásobný účastník Ryder Cupu, se stal novým kapitánem, proběhne v úterý v Abú Dhabí. Turnaje se Olazábal zúčastní také jako hráč, i když měl v posledních letech obrovské problémy s revmatismem. Španěl přesto plánuje start při všech čtyřech nadcházejících turnajích European Tour na Středním východě.

Přímé přenosy z Abú Dhabí s českým komentářem vysílá do čtvrtka do neděle Golf Channel.

Reklama