Hlavní obsah

Jihoafričané mají silně nabito

S plnou palbou vyrukoval jihoafrický golf na přelomu roku. Tři ze čtyř turnajů European Tour v JAR vyhráli domácí hráči, čtyři Jihoafričané jsou v top 20 světového žebříčku a pokud jde o pořadí Presidents Cupu, z prvních šesti míst patří Jižní Africe pět.

Článek

Tak si to shrňme. Jen první turnaj nové sezony 2011 na European Tour nevyhrál Jihoafričan, když na Alfred Dunhill Championship obhájil titul Španěl Pablo Martín. Jinak dominovali právě hráči z JAR.

Samozřejmě, že domácí prostředí a relativně menší konkurence trochu pomohly, ale každý vítěz z tour je silný, ať už to byl ještě v prosinci Ernie Els (South African Open Championship) nebo nyní v lednu Louis Oosthuizen (Africa Open) či naposledy úspěšný obhájce titulu Charl Schwartzel (Joburg Open).

Ve stejný den, kdy vyhrál Schwartzel, navíc skončil druhý na Sony Open v rámci PGA Tour další Jihoafričan Tim Clark. V nedělním maratonu 36 jamek zahrál loňský vítěz Players Championship 66 a 64 ran, což bylo nejnižší finálové kolo, znamenající odstup dvou ran za vítězným Markem Wilsonem. Clark navíc letos změnil vybavení, místo Srixonu hraje s Titleist.

Schwartzel zase na cestě za obhajovou zahrál jedno kolo za 61 ran. On (světové číslo 23) i Oosthuizen (18) se letos potkají s Elsem (10), Clarkem (20) a dalším hráčem první dvacítky světového žebříčku Goosenem (16) právě na americké PGA Tour, kde se pro sezonu 2011 stali členy stejně jako v Evropě.

Všichni jmenovaní jsou navíc v top 6 pořadí pro listopadový Presidents Cup, který se tak snadno může stát utkáním nikoli Mezinárodního týmu, ale spíše Jihoafrické republiky proti USA. Pořadí kvalifikace vede Els před Goosenem, Oosthuizenem a Clarkem, za pátým Australanem Robertem Allenbym je pak šestý Schwartzel.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články