Hlavní obsah

Björn mistrem mistrů v Kataru

Dva týdny před svými čtyřicátinami vyhrál Thomas Björn na Qatar Masters a připsal si 11. titul kariéry na European Tour. Dán předvedl ve finále podobný finiš jako o den dříve, dal tři birdie na posledních čtyřech jamkách a zvítězil o čtyři rány nad Španělem Alvarem Quirosem.

Článek

Björn, 134. hráč světového žebříčku, nastupoval do finále v Doha Golf Clubu s náskokem jedné rány. Čtrnáct jamek obešel v paru, než konečně zaútočil a na patnácté, šestnácté i osmnácté jamce zahrál birdie.

Dán zvítězil s celkovým skóre -14 (74-65-66-69) a vyhrál druhý turnaj kariéry v oblasti Perského zálivu po Dubai Desert Classic 2001. Právě do Dubaje se European Tour přesouvá v dalším týdnu, za účasti Lee Westwooda, Martina Kaymera i Tigera Woodse.

Ambice na titul měl i Quiros, ale nakonec mu přebývaly čtyři údery. Španěl zahrál -10 (75-69-66-68), když na posledních pěti jamkách střídal tři birdie s dvěma bogey.

O 3. místo se na -9 podělili další Španěl Rafael Cabrera-Bello (ve finále 68) a Rakušan Markus Brier (73). Brier zahrál první devítku za +3, začal sice birdie, ale pak měl také tři bogey.

Obhájce titulu Robert Karlsson se dělil o 6. místo s -6 (dnes 74). Světová dvojka Kaymer skončil na dělené 28. příčce s -2 (dnes 71). Kompletní výsledky najdete zde

Reklama