Hlavní obsah

Golfové Masters vedou po 1. kole Casey, Johnson a Frittelli

Augusta
Aktualizováno

Trojice golfistů je v čele majoru Masters po prvním kole, které se v Augustě dohrálo dnes ráno. Se sedmi ranami pod par doplnili Angličana Paula Caseyho ve vedení Američan Dustin Johnson a Jihoafričan Dylan Frittelli. Hned po dokončení prvního kola se rozjelo kolo druhé.

Foto: Mike Segar, Reuters

Osmnáct jamek stihl obejít na Masters obhájce titulu Tiger Woods a se skóre -4 je na děleném 4. místě.

Článek

Zpoždění nabral boj o zelené sako hned ve čtvrtek ráno vzhledem k tříhodinové pauze kvůli bouřce a první kolo bylo pro tmu přerušeno. Ještě předtím stihl osmnáct jamek obejít obhájce titulu Tiger Woods a se skóre -4 je na děleném 10. místě.

Casey využil ve čtvrtek měkkých greenů po ranní bouřce, kvůli níž nabral program tříhodinové zpoždění a hráči startující odpoledne nestihli kolo dokončit. Angličan dal pět birdie, jeden eagle a zahrál 65 ran. "Možná to mohlo být ještě o dvě tři rány lepší, ale nechci být chamtivý. Jsem spokojený," pochvaloval si Casey.

Třicetiletý Frittelli hraje druhé Masters a povedla se mu pasáž od 13. do 16. jamky, na kterých ještě ve čtvrtek zahrál eagle a tři birdie. Po birdie na osmnáctce dokončil 1. kolo za 65 ran také favorizovaný první hráč světa Johnson.

Svoje nejlepší úvodní kolo na Masters zaznamenal Woods. První den nechyboval a na prvních deseti jamkách měl pět birdie. "Dobré kolo. Bezpečně jsem drajvoval, trefoval železa a dobře patoval," uvedl pětinásobný vítěz Masters.

Stejně jako Woods zahráli například Japonec Hideki Macujama, zkušený Angličan Lee Westwood, Jihoafričan Louis Oosthuizen či Woodsův krajan Patrick Reed.

Masters bylo na listopad přesunuto z dubna kvůli koronaviru. Vzhledem k přetrvávajícím opatřením proti šíření covidu-19 se hraje bez diváků.

Masters, golfový turnaj kategorie major v Augustě v USA (par 72, dotace 11,5 mil. dolarů) - po 1. kole:
1. Casey (Angl.), D. Johnson (USA) a Frittelli (JAR) všichni 65
4. Thomas (USA) a Im Song-če (Korea) oba 66
6. Rose (Angl.), Smith (Austr.), Simpson a Schauffele (oba USA) všichni 67.

Reklama