Hlavní obsah

Norman bude v léčbě covidu-19 pokračovat v domácí izolaci

Orlando

Slavný golfista Greg Norman byl po krátké hospitalizaci propuštěn z nemocnice a z nemoci covid-19 se bude na Floridě zotavovat v domácí izolaci. Pětašedesátiletý Australan na instagramu vzkázal, že sice stále pociťuje příznaky onemocnění, jeho stav je ale lepší, než když na první svátek vánoční na pohotovost zamířil.

Foto: Phelan M. Ebenhack, ČTK/AP

Australský vítěz British Open z let 1986 a 1993 Greg Norman během exhibičního PNC Championship. Vzadu syn Normana, Greg Junior.

Článek

Dvojnásobný vítěz turnajů major, jenž minulý týden v Orlandu startoval na exhibičním turnaji rodinných dvojic se svým synem, měl po akci negativní test na koronavirus, v týdnu ho ale začala trápit horečka a bolesti svalů. "Teď jsem doma poté, co jsem navštívil pohotovost se symptomy velice podezřele podobnými tomu, co jsem četl v souvislosti s covidem," napsal Norman na instagramu.

Upřesnil, že potíže začal mít už před Vánocemi. "Ve středu, čtvrtý den inkubační doby od vystavení nákaze, symptomy vystrčily hlavu - horečka a bolesti kloubů a svalů, zvlášť zad, a bolesti hlavy," popsal první příznaky. "Pořád mám většinu z nich, ale v menší míře," dodal.

Syn vítěze British Open je také nakažený

Norman, jenž své tituly major získal na British Open v letech 1986 a 1993, očekává výsledky dalších testů na koronavirus v příštích 24 hodinách. V izolaci zůstane, dokud nebude mít dva negativní výsledky za sebou.

S nákazou koronavirem skončil v izolaci i Normanův stejnojmenný syn Greg. Na sociálních sítích potvrdil, že on i jeho manželka měli rovněž pozitivní testy.

Reklama

Související témata: