Hlavní obsah

Golfista Lieser je na Czech Masters po prvním kole o ránu za vedoucí dvojicí

Golfista Ondřej Lieser rozjel výborně turnaj D+D Real Czech Masters. Nejlepší český profesionál je se skóre -4 po prvním kole akce série European Tour na hřišti Albatross ve Vysokém Újezdu na děleném třetím místě jen ránu za vedoucí dvojicí, v které jsou hlavní hvězda turnaje Švéd Henrik Stenson a Maverick Antcliff z Austrálie.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Ondřej Lieser při turnaji Czech Masters série European Tour ve Vysokém Újezdě.

Článek

Naději projít cutem mají z českých hráčů i Michal Pospíšil, který je s ranou pod par na děleném 37. místě, a také v paru na děleném 54. místě Matyáš Zapletal a Filip Mrůzek, ten jako poslední domácí hráč prošel v roce 2016 na Czech Masters do víkendových kol.

Loňský celkový vítěz druhé evropské série Challenge Tour Lieser letos neprožívá nejlepší sezonu a ani úvod na Albatrossu nenapovídal zlepšení. Na první a druhé jamce zapsal bogey, ale poté se chytil. "Od čtyřky se to rozjelo, od té doby jsem hrál velmi dobrý golf. Byl jsem hlavně dobrý z 'týčka'," pochvaloval si Lieser odpaly. Přidal šest birdie a na osmnáctce si vyslechl potlesk fanoušků.

Kolo absolvoval třicetiletý LIeser v trojici se Stensonem, který má ve sbírce i triumf na British Open, a majitelem tří major titulů Irem Pádraigem Harringtonem. "Na začátku tam nějaké nervy byly, i když jsem byl nadšený, že hraju s dvěma legendami světového golfu. Navíc Henrik patří na vrchol mých oblíbených hráčů," řekl Lieser. Viděl tak i nejlepší ránu prvního kola - Švéd si na pětiparové devítce přihrál z dálky na eagle. Ve stejném složení půjdou i v pátek.

Pospíšil startoval z desítky a po třech jamkách měl nadějné skóre -2. Do konce kola zapsal dvě chyby a pod par se dostal díky birdie na jamce číslo šest. "Je to poprvé, co jsem se nevystřelil z turnaje hned po prvním kole. Z toho mám velkou radost," uvedl Pospíšil.

Skvěle začal kolo Slovák Rory Sabbatini. Stříbrný olympijský medailista z nedávného turnaje v Tokia měl po pěti jamkách -4, ale den dokončil jako Pospíšil s ranou pod par.

Loni se Czech Masters, které se na Albatrossu koná od roku 2014, kvůli koronaviru nehrálo. Předloni zvítězil Belgičan Thomas Pieters, který tak navázal na triumf z roku 2015, ale tentokrát ve startovní listině chybí.

Golfový turnaj D+D Real Czech Masters série European Tour ve Vysokém Újezdu na Berounsku (par 72, dotace 1 milion eur) - po 1. kole:
1. Stenson (Švéd.) a Antcliff (Austr.) oba 67
3. Lieser (ČR), Willett, Horsfield (oba Angl.), Peterson, Crocker (oba USA), Meronk (Pol.), Burmester (JAR), Höjgaard (Dán.) a Pulkkanen (Fin.) všichni 68,
...
mj. 37. Pospíšil 71
54. Mrůzek, Zapletal oba 72
73. Cafourek 73
82. am. Zuska, am Báča, Bareš, Kořínek všichni 74
100. Brixi, Tintěra, Zach všichni 75
108. Daněk, Matuš oba 76
115. am. Jelínek 77
123. am. Strýček (všichni ČR) 80

Reklama

Související témata: