Hlavní obsah

Horschel vítězstvím na BMW PGA Championship napodobil Palmera

Virginia Water

Golfista Billy Horschel se stal druhým americkým vítězem turnaje BMW PGA Championship. Prestižní podnik série European Tour na hřišti Wentworth Clubu ovládl se skóre 19 ran pod par a napodobil legendárního Arnolda Palmera, který soutěž vyhrál v roce 1975.

Foto: Paul Childs, Reuters

Golfista Billy Horschel se stal druhým americkým vítězem turnaje BMW PGA Championship.

Článek

Horschel zahrál čtvrté kolo na 65 úderů a předčil o jednu ránu trojici nejbližších pronásledovatelů. Čtyřiatřicetiletý hráč si připsal druhý letošní i celkový triumf na European Tour.

Angličan Laurie Canter potřeboval napodobit Horschela a zahrát birdie na poslední jamce, aby si vynutil play off, ale nepovedlo se mu to. O druhé místo se podělil s Velšanem Jamiem Donaldsonem a Thajcem Kiradečem Aphibarnratem.

"Nemám slov a to se moc často nestává. Vyhrát tenhle turnaj znamená hrozně moc. Je to jako Players' Championship. Věděl jsem, že když dám birdie na některé z posledních tří jamek, mám šanci. Nakonec to stačilo," uvedl Horschel, který se nedostal do americké nominace na Ryder Cup.

Do evropského výběru se díky svým výsledkům ve Wentworthu probojovali Rakušan Bernd Wiesberger a Angličané Lee Westwood, Matt Fitzpatrick a Tyrrell Hatton.

Golfový turnaj BMW PGA Championship série European Tour ve Wentworthu (par 72, dotace 8 milionů dolarů):
1. Horschel (USA) 269 (70+65+69+65)
2. Aphibarnrat (Thaj.) 270 (64+68+74+64), Canter (Angl.) 270 (67+66+70+67), Donaldson (Wales) 270 (69+66+69+66)
5. Bezuidenhout (JAR) 271 (64+72+68+67)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články