Hlavní obsah

Ostrované prohráli boj o Seve Trophy. Poprvé od roku 2000

Tým kontinentální Evropy získal po třinácti letech opět Seve Trophy, když ve Francii porazil soupeře z Velké Británie a Irska. Tým José Maríi Olazábala prohrál posledních šest klání, takže toužil využít domácí půdu a změnit rozložení sil. To se nakonec povedlo, přestože před finálovým dnem měli k trofeji blízko oba týmy, neboť skóre bylo nerozhodné.

Článek

V singlech byla klíčová role Francesca Molinariho, který zajistil vítězstvím na Chrisem Woodem celkový triumf. "Bylo to nesmírně emocionální, byl to těžký den," podotkl pak Olazábal, který dovedl tým kontinentální Evropy k teprve druhému úspěchu v historii Seve Trophy. "Všechno se rozhodovalo v posledním zápase. Chlapci hráli v neděli velmi dobře a jsem velmi, velmi šťastný, že se nám to tentokrát povedlo," doplnil španělský kapitán.

Rozčarovaný Sam Torrance, který vedl ostrovní výběr, přiznal, že podlehli lepšímu týmu. "Byli velmi silní. Dali jsme do toho všechno, ale nestačilo to," uvedl.

Superlativy si zasloužil domácí Grégory Bourdy, který potěšil domácí fandy jako první hráč v historii turnaje, který získal všech pět možných bodů. V nedělních singlech pomohli svými vítězstvími i Nicolas Colsaerts, který přehrál Paula Caseyho, Matteo Manassero, jenž udolal Stephena Gallachera, Miguel Ángel Jiménez, který pokořil Davida Lynna, a již zmiňovaný Molinari.

Právě na Italovi pak ležela tíha rozhodnutí, právě on měl dokonat úspěšné tažení. "Snažil jsem se nedívat na leaderboard, ale samozřejmě vidíte, že se okolo vás srocují lidé a sledují vás. Zkusil jsem nic nepočítat, ale věděl jsem, že musím alespoň půlit bod, takže jsem moc netlačil na pilu při puttování. Bylo pak fajn zakončit hru dvěma birdie," podotkl Molinari.

A pak vysekl poklonu kapitánovi Olazábalovi. "Je úžasný. Je jednou z nejinspirativnějších osobností v golfu, nejen v Evropě, ale na celém světě. Pokaždé, když hovoří, každý pozorně naslouchá. Je takový, jakým by chtěl být každý," zakončil.

Reklama