Hlavní obsah

Koepka vládl Challenge Tour, teď vede Frys.com Open

Po roce, který strávil cestováním do nejrůznějších končin světa, se Brooks Koepka vrátil domů a užívá si to. Na Frys.com Open, svém prvním turnaji PGA Tour, se po pátečním druhém kole probojoval do čela leaderboardu. Hvězdný účastník Challenge Tour, který bleskově vyhrál tři turnaje a zajistil si hodně rychlý postup mezi evropskou elitu, zahrál v Kalifornii 64 ran a vede díky tomu o ránu před Jasonem Kokrakem.

Foto: Volvo World Match Play Championship 2013

Golf. Ilustrační foto

Článek

Třiadvacetiletý Floriďan Koepka hraje na otevíracím turnaji nové sezóny PGA Tour díky sponzorské pozvánce. Na zámořském okruhu nemá žádný status poté, co loni ztroskotal ve druhé fázi kvalifikační školy. Místo toho, aby pak pokoušel štěstí na Web.com Tour, sbalil si kufry a vydal se do Evropy na Challenge Tour. S tou procestoval patnáct nejrůznějších zemí včetně České republiky a uspěl.

Koepka zvolil jinou cestu než třeba Jordan Spieth, který rovněž neprošel Q-school a začínal v minulé sezóně na nižší zámořské sérii. Z té se ale díky sponzorským pozvánkám rychle prostřílel o patro výš – dokonce pak ovládl jeden z turnajů, zahrál si finále FedExCupu Tour Championship v Atlantě a dostal divokou kartu pro Presidents Cup.

Tlak necítí

Pokud by Koepka stejně jako v Evropě uspěl i nyní na Frys.com Open, získal by dvouletou jistotu startů na PGA Tour. Motivaci má tedy před víkendovými koly obrovskou, pod tlakem prý ale není. "Jen si to užívám," řekl Koepka. "Těším se na víkend. Samozřejmě to bude velké, ale necítím tlak. Bylo by fajn vyhrát a získat díky tomu status na PGA Tour. Když hrajete dobře, věci pak vycházejí," doplnil.

Dvě rány za Koepkou jsou Robert Garrigus a Jim Herman, o další ránu zpět je Camilo Villegas. Herman je rozehraný a v dobré formě, odehrál všechny čtyři týdny ve finále Web.com Tour a získal díky tomu zpět kartu na PGA Tour.

Nejlepší kolo v pátek zaznamenal Andres Gonzalez, když do klubovny přinesl 62 ran a ztrácí pět ran na vedení. Na Frys.com Open přitom Gonzalez hraje jen proto, že skončil v nejlepší desítce na předchozím turnaji PGA Tour v srpnu – z Web.com Tour se totiž na nejlepší sérii světa neprobojoval.

Reklama

Související témata: