Hlavní obsah

Grand Slam of Golf: růžové sako pro Adama Scotta

V dubnu získal sako zelené, nyní do svého šatníku může pověsit růžové. Adam Scott, šampion letošního Masters, ovládl tradiční Grand Slam of Golf. Turnaj na Bermudách, na kterém se střetávají vítězové major turnajů daného roku. Scottovi k vítězství pomohl středeční výsledek 64 (-7), čímž pokořil rekord hřiště klubu Port Royal.

Foto: Chris Keane, Reuters

Australský golfista Adam Scott

Článek

Ve dvoudenním turnaji tak populární Australan posbíral skóre 134 (-8) a o dvě rány porazil svého velkého kamaráda a vítěze US Open Angličana Justina Rose. Ještě deset jamek před koncem přitom ztrácel čtyři rány, ale díky skvělému závěru mohl Scott slavit.

"Samozřejmě, že jsem nadšený, že jsem se dostal na špici. Byla to zábava, především dnes," přiznal Scott, který o svém vítězství rozhodl na pětiparu sedmnácté jamky. Na té se druhou ranou šestkou železem přiblížil jen na centimetry a doklepával do eaglu.

Příhra do greenu šestkou železem navíc rozhodla o jeho vítězství také na Masters, když poté proměnil na druhé jamce play-off putt do birdie. Byla to ale jiná hůl, Scott má totiž už dva týdny od Presidents Cupu nový set holí. "Vypadá to, že s touto to půjde také," usmál se.

Rose byl naopak trochu zklamaný: "Do druhého kola jsem vstupoval s vedením dvou ran, a aby mě někdo porazil, musel zahrát dobře. Z takové pozice samozřejmě chcete zvítězit."

"Když ale někdo zahraje tak, jako Adam, tak musíte pouze smeknout klobouk a říci, že jste byli spíše poraženi, než že byste sami prohráli. Vždyť na posledních šesti jamkách zahrál čtyři pod, to je neuvěřitelný finiš," vysekl Rose poklonu Scottovi.

Na třetím místě s odstupem pěti ran na vítězného Scotta skončil Jason Dufner, šampion PGA Championship. Celkově v paru a tedy o osm ran hůře než Australan dohrál turnaj Pádraig Harrington, který nahradil vítěze British Open Phila Mickelsona, který se rozhodl nepřijet.

Reklama