Hlavní obsah

Ve Vegas se urval Simpson, Henry si pohoršil

Las Vegas

Náskok čtyř ran si v pátečním druhém kole Shriners Hospitals for Children Open v Las Vegas vybojoval Webb Simpson. Využil toho, že hřiště TPC Summerlin bylo v perfektní kondici a před víkendovými závěrečnými koly má skvělou pozici pro útok na čtvrtý titul z PGA Tour. Simpson se na hřišti ukázal poprvé od vítězného Presidents Cupu a zahrál v pátek osm ran pod par, celkově nastřádal 15 úderů pod normu.

Článek

Pátečních 63 ran znamenalo pro Simpsona osobní rekord, ještě nikdy v kariéře nezahrál na PGA Tour lépe. "Nefoukal vítr, obloha byla vymetená, bylo to dokonalé," poznamenal Simpson, který zároveň pokořil i jeden z rekordů turnaje – náskok čtyř ran neměl po druhém kole na podniku ve Vegas dosud žádný hráč. Největší rozdíl byl v podobě tří úderů, což zažili v roce 1984 Lon Hinkle a o dvanáct let později Rich Fehr. Tehdy ale ještě profíci hráli na tomto turnaji 90 jamek.

J. J. Henry, který ve čtvrtek pokořil rekord hřiště, když zahrál 60 ran, byl o den později o jedenáct úderů horší. Potopil ho bídný začátek, když nasbíral tři bogey a jediné birdie na prvních čtyřech jamkách. Připojil se tak k Johnu Sendenovi, Jeffu Overtonovi, Chessonovi Hadleym a Jasonu Bohnovi, kteří mají jedenáct ran pod par a dělí druhé místo.

Hadley je na PGA Tour pořád zelenáč, hraje teprve na čtvrtém turnaji mezi elitou. Postup do nejvyšší ligy si zasloužil minulý měsíc vítězstvím na Web.com Tour Championship. Sezónu otevřel před týdnem děleným 72. místem na Frys.com Open.

"Byl to úžasný den," řekl. "Je to skvělý start turnaje, být jedenáct ran pod normou a mít šanci se poprat o výsledek je skvělé. V takové pozici jsem býval na Web.com Tour, ale to je trochu jiná úroveň. Pokusím se zkrotit emoce a udržet nervy na uzdě, soustředit se jen na hru a užít si to," plánoval na víkend.

Obhájce titulu Ryan Moore ztrácí na Simpsona pět ran. Argentinec Andres Romero, který byl po prvním kole druhý s 61 ranami, nasázel v pátečním druhém dějství 81 ran a s turnajem se musel rozloučit, když se nevešel do cutu.

Zach Johnson, nejlepší hráč podle světového žebříčku (patří mu 11. pozice), cutem prošel s celkovými třemi ranami pod par. Na vedoucího muže turnaje ale ztrácí propastných dvanáct ran. Jimmy Walker, který před týdnem ovládl Frys.com Open v Kalifornii, má rovněž -3.

Reklama

Související témata: