Hlavní obsah

Simpson udržel čtyři rány náskoku, ve Vegas jde za výhrou

Las Vegas

Golfista Webb Simpson v sobotním třetím kole udržel náskok čtyř ran, který si na turnaji Shriners Hospitals for Children Open v Las Vegas vybojoval předchozí den. Měl výtečný finiš, když skóroval na čtyřech z posledních sedmi jamek. „Je to hřiště, na kterém se dá hodně skórovat, viděli jsme tento týden výsledky 8, 9, 10 či 11 pod par. Takže jsem musel jít na hřiště s tím, že budu útočit a zkoušet hrát co nejvíce birdie," podotkl.

Foto: Julie Jacobson, ČTK/AP

Americký golfista Webb Simpson na turnaji Shriners Hospitals for Children Open.

Článek

A to se mu zatím daří. Celkově nastřádal vítěz US Open z roku 2012 už devatenáct ran pod par. První dvě kola zahrál za 64 a 63 ran, v sobotu přidal 67 úderů.

„Podmínky byly perfektní," řekl Simpson. „Věděl jsem, že ostatní hrají nízká čísla. Cítil jsem, že hraji dobře, ale neskóruji. Na jedenáctce jsem zahrál bogey a šel kolo v paru. Caddie mi ale řekl, abych zůstal trpělivý, že birdie přijdou. A to se opravdu stalo," pochvaloval si.

Druhý je Chesson Hadley, především díky birdie na patnáctce a eaglu na následujícím pětiparu. Vítěz Web.com Tour Championship hraje teprve na svém čtvrtém turnaji PGA Tour a náležitě si ho užívá. Navíc mu vyhovuje i fakt, že je stejně jako Simpson z Raleighu v Severní Karolíně. Ve finálové dvojici tak bude s parťákem, kterého dobře zná.

„Webb a já jsme v dětství hráli spolu. Byl vždy úspěšnější o něco dřív než já. Těším se na to, až si s ním v neděli zahraji," uvedl Hadley.

Třetí je Jeff Overton, který má čtrnáct ran pod normu. Jason Bohn je na -13, Sean O´Hair, J. J. Henry, obhájce titulu Ryan Moore, William McGirt, Ryo Ishikawa a Russel Knox pak mají dvanáct pod par.

O´Hair musel hrát čtyřdílné finále Web.com Tour, aby získal zpět svou příslušnost na PGA Tour. „Byl to těžký rok, když jsem zjistil, že nemusím uhrát svou kartu. Musel jsem se naladit na podniky Web.com, které byly mou šancí vybojovat si ji. Bylo to opravdu obtížné, ale nyní už se cítím dobře, má hra se zlepšila. Vím, že bych mohl hrát dobrý golf – pomohlo mi vrátit se k základům a zjednodušit svou hru," uvedl.

Reklama