Hlavní obsah

Cabrera-Bello se v Číně dotáhl na Guthrieho

Španěl Rafael Cabrera-Bello zaznamenal ve třetím kole na BMW Masters v čínské Šanghaji bezchybné kolo za 67 ran a díky tomu se dotáhl na Američana Luka Guthrieho. Dvojnásobný vítěz European Tour Cabrera-Bello zahrál birdie na prvních dvou sobotních jamkách, dostal se do pohody a trpělivě stahoval náskok Američana. Ten se naopak po výtečném prvním kole trochu zasekl. V pátek zahrál 71, v sobotu 72 ran.

Foto: Aly Song, Reuters

Rafael Cabrera-Bello na turnaji BMW Masters 2013.

Článek

"Jsem šťastný, že se mi podařilo zahrát dobré kolo, díky němuž jsem ve hře pro nedělní finále," těšilo Cabreru-Bella. "Začal jsem dvěma birdie, což bylo fajn. Dodalo mi to sebevědomí, byl jsem klidné, šel ránu po ráně a fungovalo to. Jsem pyšný, sebevědomý a turnaj si užívám. Doufám, že to vydrží i v neděli. Chci zahrát to nejlepší, co ve mně je, a vychutnat si závěr turnaje."

Guthrie vedl po pátečním kole o čtyři rány, jeho náskok se ale rozplynul. "Kdyby mi na začátku turnaje někdo řekl, že budu v polovině v děleném vedení, tak bych to bral. Nyní je to ale trochu frustrující," kroutil hlavou třiadvacetiletý Američan, který si přesto první výjezd na European Tour užívá. "Samozřejmě se na finále těším, vždyť dělím vedení," doplnil.

Šance zvítězit na turnaji se rozplynula pro Simona Dysona. Byl totiž diskvalifikován za to, že po druhém kole podepsal skórkartu s nesprávným výsledkem. Pětatřicetiletý hráč, který už šestkrát zvítězil na European Tour, dělil druhé místo po dvou kolech. Jenže v pátečním kole si nepřipsal dvě trestné rány za incident na osmičce, když se po zamarkování dotkl míčem dráhy svého puttu. Po upozornění některých televizních diváků byl dodatečně potrestán.

Henrik Stenson, lídr pořadí Race to Dubai, zahrál 79 ran a nechal dveře pootevřené pro své rivaly, kteří bojují o pozici jedničky na evropské tour. Stenson kvůli zpackanému kolu spadl o 29 míst a v současnosti dělí 57. místo. Má celkově devět ran nad par a ani v jednom kole nepokořil par – v prvním ho dorovnal, ve druhém zahrál dvě nad a nyní dokonce sedm ran nad normu hřiště…

Ovšem ani druhý hráč v pořadí Race to Dubai Graeme McDowell v Číně nezáří. V sobotu zahrál čtyři rány nad par a takové je i jeho celkové skóre. Za to mu patří až dělená šestatřicátá pozice.

Reklama

Související témata: