Hlavní obsah

Moore a Woodland se utkají o titul v Malajsii. Až v pondělí

Ryan Moore zahrál odvážný put do paru na osmnácté jamce finálového kola CIMB Classic v malajském Kuala Lumpuru a vynutil si díky němu pondělní play off s Gary Woodlandem. Rozehrávka bude muset o vítězi turnaje rozhodnout vůbec poprvé v jeho čtyřleté historii. Finálové kolo prodloužilo počasí o tři hodiny a kvůli tmě pak nemohl být souboj o titul dokonán.

Foto: Lai Seng Sin, ČTK/AP

Ryan Moore.

Článek

Jak Moore, tak Woodland budou soupeřit o svůj třetí titul na PGA Tour. Utkají se o něj na pětiparové osmnáctce. Více zkušeností s play off má Moore, který ho hrál již dvakrát, Woodland jen jednou. "Jsem šťastný, že se mi podařilo se do play off dostat," ulevoval si Moore po dramatickém závěru.

Woodland byl blízko rozhodnutí, na poslední jamce totiž puttoval po třech parádních ranách do birdie. Jenže míč napoprvé v jamce neskončil a Woodland se musel smířit s parem. "Když jsem putt zahrál a vzhlédl, zjistil jsem, že na konci byl větší break," uvedl Woodland. "Samozřejmě by bylo fajn ho proměnit, ale nezahrál bych to napodruhé jinak. Trefil jsem putt, jak jsem chtěl, ale naneštěstí to nevyšlo."

Špičkový asijský hráč Kiradech Aphibarnrat z Thajska zahrál ve finále 70 ran a k play off mu chyběla jediná rána. Chris Stroud, který finále odehrál po boku Moora a Woodlanda, byl rovněž o ránu zpět za vedoucím duem. Litovat mohl toho, že jeho chip do birdie na osmnáctce minul jamku. To byla jeho poslední šance rozšířit počet mužů v rozehrávce na tři.

Reklama