Hlavní obsah

Poslední jamky Lieserovi nevyšly. Středa bude klíčová

Girona

Dvě odlišné devítky prožil v úterý Ondřej Lieser na Stadium Course. Ve třetím kole kvalifikační školy European Tour začal na těžším ze dvou hřišť výborně, když skóroval hned na desítce, své první úterní jamce, a kromě bogey přidal i další dvě birdie. Pak držel pary, až čtyři jamky před koncem nastal vichr ve skórkartě, který nenechal kámen na kameni. "Dabláč" na šestce a dvě bogey zcela proměnily celkový výsledek – najednou má Lieser v celkovém hodnocení dvě rány nad par a dělí 115. místo.

Foto: Jiří Velden

Ilustrační foto.

Článek

Dlouho to vypadalo hodně nadějně, bez zmíněných čtyř ran navíc by Lieserovi v průběžném pořadí patřilo místo v osmé desítce a v blízkosti cutu. I my jsme na Facebooku vyzývali k držení palců. "Věříme," psali jsme. A možná jsme to zakřikli…

"To byl den! Konečně začaly chodit putty," začal své hodnocení Lieser na Facebooku. "Hned na první jamce dvanáctimetrový jednoputt do berdíka, několikrát puttem zachráněná pozice," liboval si.

Na druhou stranu trápil českého profíka i jeho rivaly na hřišti ve španělském PGA Catalunya, kde se finále Q-school již tradičně hraje, silný vítr. "Občas byl problém zasáhnout green. Po čtrnácti jamkách minus dvě a cut na dohled. Pak ale devítkou železem zleva nezasažený green, příhra ještě taky mimo, výsledkem byl dabláč. No a pak na závěr ještě dvakrát bogey. Uvidíme, jak vichr ovlivní hru ostatních, ale středa bude výzva," doplnil Lieser.

Reklama

Související témata: