Hlavní obsah

Madsen znovu zářil, Schwartzel touží po obhajobě

Johannesburg

Parádní start do nové sezóny European Tour zažívá Dán Morten Orum Madsen. Chlapík, který minulý týden na úvodním podniku South African Open Championship vybojoval svůj první titul z evropské série, se s tím příliš nepáral ani v prvním kole dalšího jihoafrického turnaje Alfred Dunhill Championship. Zahrál osm birdie, k nim přihodil jediné bogey, a v Leopard Cree Country Clubu se ujal vedení. O ránu za ním je domácí Allan Versfeld a Portugalec Ricardo Santos.

Článek

Obhájce trofeje Charl Schwartzel je zatím na děleném čtvrtém místě, se třemi dalšími hráči ztrácí na Madsena tři rány. "Vypadalo to možná jednoduše, ale rozhodně nebylo. Bylo to naopak hodně těžké kolo, protože hru hodně ztěžoval vítr," hodnotil Madsen. "Hrál jsem solidně, vypracoval jsem si hodně šancí. Jsem sebevědomý, věřím si na každou ránu. Snad udržím standard hry i v dalších dnech."

Schwartzel doma nasadil v úvodu strhující tempo, po prvních šesti jamkách byl na pěti ranách pod par. Jenže nakonec z úchvatného startu nevytěžil stejně úchvatné skóre. I tak ale v prvním kole položil dobré základy pro to, aby mohl útočit na obhajobu titulu.

Ostatně v Leopard Creek to zná jako své boty – právě tady vyhrál svůj vůbec první titul na European Tour v roce 2005 a loni triumfoval s luxusním náskokem dvanácti ran. Navíc skončil čtyřikrát druhý a podnik tak patří k jeho nejoblíbenějším v kalendáři prestižního evropského okruhu.

Pokud bychom započítali všechna kola, které na tomto turnaji odehrál, došli bychom ke skóre 81 ran pod par. A ve čtvrtek přidal další… Madsen (a samozřejmě i další hráči) to tak bude mít ještě hodně těžké.

Reklama

Související témata: