Hlavní obsah

Probuzený McIlroy si v Emirátech věří na titul

Abú Zabí

O vedení v Abú Zabí se po pátečním druhém kole HSBC Golf Championship dělí Skot Craig Lee se Španělem Rafaelem Cabrera-Bellem. Oba mají devět ran pod par, o ránu za nimi je pak Angličan Danny Willett, dvě rány ztrácí parta okolo Roryho McIlroye. Vypadá to, že severoirská hvězda, která loni vyklidila pozice na European i PGA Tour, se letos vrací na scénu s větším leskem.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Severoirský golfista McIlroy na turnaji v Abú Zabí

Článek

McIlroyovi se v Emirátech vždy poměrně daří, z šesti startů tam vytěžil dvě druhá místa. Jen loni se mu stalo, že neprošel cutem. Před víkendem je v pozici lovce, a to mu může vyhovovat. V pátek byl jeho parťákem ve flightu Phil Mickelson, který po skončení kola nešetřil komplimenty. „Druhou devítku zahrál obdivuhodně, byl to skvělý golf. Zasahoval míč parádně, dokonale drajvoval a vypadalo to, že je znovu ve formě," líčil Mickelson.

McIlroy tak zřejmě definitivně setřásl pachuť z loňského roku, který byl dlouhou cestou od jednoho zklamání k druhému. Vzpamatoval se až v jeho závěru, kdy triumfoval na Australian Open. Severní Ir si pochvaloval především to, že si znovu rozumí se svým driverem.

„Když mu můžete věřit, snímá to z vás obrovský tlak. Kromě toho se mi povedlo i pár puttů na druhé devítce, cítím, že mám šanci bojovat o titul," varoval McIlroy.

„Bylo by fajn vyhrát hned v prvním startu sezóny. Mnohem lepší než vyhrát až při tom posledním," zavtipkovala bývalá světová jednička. „Každopádně je skvělé otestovat svou hru pod tlakem. Když se mi podaří dobře vstoupit do sezony, mohu z toho v dalším průběhu European či PGA Tour jen těžit," podotkl dobře naložený McIlroy.

Soupeři se však nevzdávají

Muži v čele se ale nebudou chtít vzdát tak snadno. Lee věří, že ho na špici udrží putty. „Zdá se, že mi Santa o Vánocích nadělil dobré puttování. Bratr instaloval na zahradě putting green a každodenní puttování mi pomohlo vybrousit formu na greenech," smál se Lee s tím, že ho sousedi se zájmem pozorují přes plot.

Cabrera-Bello si rovněž pochvaloval putty, k nim ale přidal i přesné zasahování fairwayí. „Hraju dobře, všechno vychází, takže se na víkend těším. Těší mě, jak hraji se všemi holemi v bagu. Momentálně si nemůžu na nic stěžovat," poznamenal.

V Abú Zabí naopak již v pátek skončil Henrik Stenson. Švédský fenomén loňské sezóny na obou březích Atlantiku zahrál v druhém kole jen par, což v součtu se dvěma ranami nad ve čtvrtek nestačilo na postup do víkendových bojů. Stenson skončil dvě rány pod čarou a po dlouhé době neprošel cutem.

Reklama

Související témata: