Hlavní obsah

Woods vykročil na Grand Slamu za šestým titulem

KAUAI (Havaj)

Rekordman v počtu titulů na golfovém Grand Slamu Tiger Woods vykročil na Havaji za šestým vítězstvím. Dvoudenní turnaj pro čtyři šampiony letošních podniků kategorie major zahájil třicetiletý Američan výsledkem 67 úderů, pět pod par hřiště v Kauai. Se ztrátou tří ran je druhý obhájce prvenství a Woodsův krajan Phil Mickelson.

Článek

Vedoucí hráč světového žebříčku Woods vyhrál Grand Slam pětkrát bez přestávky od roku 1998, ale letos přijel do Havaje se zdravotními problémy. O víkendu v Japonsku si zvrtnul kotník a jeho účast byla nejistá, navíc jej přepadly bolesti žaludku a bere antibiotika. Nicméně mu první den soutěže hrané jen na 36 jamkách vyšel nejlépe.

Woods na Grand Slamu startuje jako vítěz US Masters a British Open, Mickelson letos vyhrál PGA Championship, zbylými účastníky jsou Novozélanďan Michael Campbell (vítěz US Open) a jako náhradník druhý hráč světového žebříčku Vijay Singh z Fidži. Turnaj je dotován miliónem dolarů, havajský vítěz si odveze 400 tisíc a poslední z kvarteta 150 000.

Výsledky po 1. kole:
1. Woods 67 ran, 2. Mickelson (oba USA) 70, 3. Campbell (N. Zél.) 73, 4. Singh (Fidži) 75.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články