Hlavní obsah

Nič uspěl v kvalifikaci pro Alpskou tour

Český golfista Petr Nič uspěl v marockém Rabatu v kvalifikaci o účast v příštím ročníku profesionální série Alpské tour. Naopak pětice Roman Svoboda, Ondřej Lébl, Petr Skopový, Robert Schovánek a Marek Najman neuspěla. Svoboda a Lébl si postupem do finálového cutu zajistili alespoň právo startu na omezeném počtu turnajů.

Článek

O 35 míst v seriálu alpské "tůry" se v Maroku ucházelo přes 150 hráčů. Nič nakonec obsadil 23. místo, Svoboda byl 48. a Lébl 68. "Hrálo se na čtyřech hřištích a každé bylo jiné. Nehrál jsem dobře, ale super mi šla krátká hra. Před odjezdem jsem ani příliš nepočítal, že skončím do 35. místa, ale na finálový cut jsem myslel, abych měl pár turnajů jistých," řekl po příjezdu pro ČTK Nič, který domácímu amatérskému žebříčku kraloval posledních pět sezon. V závěru října se ve třiadvaceti letech vydal na profesionální dráhu.

V příštím roce by chtěl Nič startovat na co největším počtu turnajů Alpské tour. "Minimálně patnáct bych jich hrát měl, startovat budu, pokud to půjde, i na domácí profesionální sérii," uvedl Nič. Uvědomuje si prý, že nebude hned vyhrávat.

"Na uživení to není, spíše na rozehrání, na zkoušku. Je to taková rozjezdová série pro evropskou Challenge Tour, kam postoupí prvních pět ze žebříčku. V roce 2006 bych se chtěl otrkat a za rok to zkusit být do té pětky," plánoval Nič, který úspěch z Rabatu bere jako zatím svůj golfový vrchol.

Na novou sezonu se začne připravovat na lednovém desetidenním soustředění na Floridě. V únoru bude pokračovat v teple týden ve Španělsku a v březnu již začne objíždět turnaje Alpské tour, což je profesionální série turnajů třetí evropské úrovně pro mladé profesionály, ze které se přímo postupuje na evropskou Challenge Tour. Ta se v posledních letech hrála ve Francii, Itálii, Rakousku, Švýcarsku, Maroku a Tunisu a dosud v ní žádný český profesionální golfista nestartoval.

Reklama