Hlavní obsah

Evropští golfisté jasně ovládli souboj s Asií

Kuala Lumpur

Evropští golfisté jasně vyhráli druhý ročník Eurasia Cupu. V malajském Kuala Lumpuru deklasovali výběr Asie 18,5:5,5. Pro Evropany je výsledek povzbuzením před zářijovým Ryder Cupem.

Foto: Joshua Paul, ČTK/AP

Anglický golfista Lee Westwood během Eurasia Cupu.

Článek

"Všichni předvedli brilantní výkony a vítězství je především hráčů. Pokud tým nefunguje, můžete být nejlepším šéfem na světě a nevyhrajete," řekl evropský kapitán Darren Clarke, který povede výběr starého kontinentu i v Ryder Cupu proti Američanům. "Snad odvedu v září ještě lepší práci," přál si Clarke.

Evropané vedli po takzvaných fourballech a foursomech 9:3 a tentokrát ve dvouhrách výhru potvrdili, což při premiéře Eurasia Cupu nedokázali. Předloni vedli po dvou dnech 7:3, ale nakonec duel skončil nečekanou remízou 10:10.

O výhru se v evropské dvanáctičlenné sestavě v Kuala Lumpuru zasloužili Angličané Ian Poulter, Danny Willett, Lee Westwood, Ross Fisher, Chris Wood, Andy Sullivan a Matthew Fitzpatrick, Ir Shane Lowry, Rakušan Bernd Wiesberger, Švéd Kristoffer Broberg, Francouz Victor Dubuisson a Nor Sören Kjeldsen.

Eurasia Cup, golfový duel výběrů Evropy a Asie v Kuala Lumpuru:
Evropa - Asie 18,5:5,5 (fourballs 4,5:1,5; foursomes 4,5:1,5; dvouhry 9,5:2,5).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články