Hlavní obsah

Sörenstamová odmítla start na British Open

Nejlepší světová golfistka Annika Sörenstamová se vzdala možnosti startovat na letošním British Open. Švédská vládkyně ženského golfu vyloučila, že by se do slavného mužského turnaje pokusila kvalifikovat. British Open je jedním ze čtyř podniků série Major, což je golfová obdoba tenisového Grand slamu.

Článek

Start v kvalifikaci i turnaji samotném umožňují ženám nová pravidla, ale Sörenstamová pokoušet štěstí nehodlá. "Šanci hrát mezi muži už jsem měla. Vím, jaké to je, užila jsem si to, ale myslím, že už si to nikdy nezopakuji. A určitě ne na British Open," prohlásila švédská hvězda. V roce 2003 se pokusila "prokousat" cutem na turnaji PGA Tour v texaském Irwingu, avšak neuspěla.

Postup do finálových kol na mužských turnajích naopak láká její možnou následovnici na postu světové jedničky Američanku Michelle Wieovou. Ani ona ale zatím při čtyřech pokusech neuspěla. Teprve šestnáctiletá hráčka se naposledy marně snažila v Honolulu před dvěma týdny. Wieová nezvládla první kolo, v němž zahrála devět úderů nad par, a přestože ve druhém byla o jedenáct ran lepší, stačilo jí to jen na 117. místo mezi 165 startujícími.

Postoupit do finále se podařilo mezi muži naposledy v roce 1945 Babe Zahariasové z USA.

Reklama