Hlavní obsah

Golfistka Spilková v kvalifikaci US Open neuspěla

Golfistka Klára Spilková nepostoupila z evropské kvalifikace v Denhamu na major US Open. Česká hráčka dnes pokazila první ze dvou osmnáctek a skončila na děleném 49. místě daleko za pěticí postupujících. Letošní ženské golfové US Open se hraje v Kalifornii 7. až 10. července.

Česká golfistka Klára Spilková.

Článek

Spilkové se na hřišti v anglickém Buckinghamshire nepovedl vstup do úvodní osmnáctky. Začala třemi bogey v řadě, celkem jich udělala devět, k tomu jedno double bogey a přidala jen jedno birdie. Zapsala tak 82 ran. Druhou osmnáctku sice zvládla za -2, ale s celkovým skóre osm ran nad par byla jedenáct úderů od postupu.

Spilkovou příští týden čeká další kvalifikace na major, bude bojovat o francouzský Evian Championship, na který loni postoupila a prošla na něm i cutem.

Jednu účast na majoru má letos česká jednička, které by neměla uniknout účast letních olympijských hrách v Riu de Janeiro, už jistou. Díky své nové smlouvě se společností KPMG dostala kartu na dámské PGA Championship, které se odehraje od 9. do 12. června v Sahalee Country Clubu v Sammamish u Seattlu.

Reklama

Související témata: