Hlavní obsah

Americký golfista Walker vede po prvním kole PGA Championship

Springfield

Golfista Jimmy Walker je po prvním kole v čele posledního majoru sezóny PGA Championship. Američan, kterému se v poslední době příliš nedařilo, zahrál na hřišti Baltusrol v americkém Springfieldu 65 ran. O tři rány zpět je na děleném devátém místě obhájce titulu Australan Jason Day.

Foto: Brian Spurlock, Reuters

Americký golfista Jimmy Walker na hřišti ve Springfieldu.

Článek

Na dohled Walkera se drží i nedávný vítěz British Open Švéd Henrik Stenson se skóre -3. Nedařilo se naopak Rorymu McIlroyovi ze Severního Irska, čtvrtý hráč světa nedal jediné birdie, zahrál 74 ran a je až na 120. místě.

Na dělené druhé příčce za Walkerem je o ránu zpět trojice hráčů Martin Kaymer z Německa, Argentinec Emiliano Grillo a Angličan Ross Fisher.

Walker z posledních osmi turnajů čtyřikrát neprošel cutem včetně US Open a British Open. "Prostě jsem neskóroval, abych mohl stoupat výsledkovou listinou. Rád bych měl lepší rok a ještě je pořád čas něco ukázat," řekl Walker.

Skvělé kolo nepředvedl ani Američan Phil Mickelson. Vítěz PGA Championship z roku 2005 právě na hřišti Baltusrol měl po jedenácti jamkách čtyři rány nad par, ale do konce kola dal tři birdie a polepšil si na 71 ran a dělené 55. místo. Stejně na tom je letošní vítěz Masters Angličan Danny Willett. Vůbec se nedařilo Dustinu Johnsonovi z USA - šampion z US Open zahrál +7 a je na 143. místě ze 156 hráčů.

Golfový turnaj kategorie major PGA Championship v americkém Springfieldu (par 70, dotace 10 miliónů dolarů) - po 1. kole:
1. Walker (USA) 65
2. Grillo (Arg.) 66
2. Fisher (Angl.) 66
2. Kaymer (Něm.) 66
5. Stenson (Švéd.) 67
5. Sullivan (Angl.) 67
5. Hahn (USA) 67
English (USA) 67

Reklama