Hlavní obsah

Golfistce Spilkové nevyšla druhá polovina, po prvním kole má +6

Rio de Janeiro

Golfistka Klára Spilková zahrála v úvodním kole olympijského turnaje v Riu de Janeiro šest ran nad normu hřiště a patří jí 51. příčka. S výsledkem -6 vede Ariya Jutanugarnová z Thajska o ránu před bývalou světovou jedničkou Pak In-pe a její korejskou krajankou Kim Si-jong.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Golfistka Klára Spilková na OH v Riu.

Článek

Spilková začala olympijský turnaj birdie na pětiparové první jamce a úvodní devítku nakonec došla po dvou bogey a dalším birdie v paru. Jenže druhá polovina dne se jí potom vůbec nepovedla.

Na dvanáctce, nejtěžší jamce prvního kola, začala pro českou hráčku série tří bogey. Na čtyřparovou šestnáctku pak Spilková potřebovala šest úderů a ani další jamku, třípar, na kterém poslala první ránu do bunkeru, nezahrála podle normy.

Na závěrečné osmnáctce patovala na birdie a alespoň lehké zlepšení nálady, ale míček jamku těsně minul. "Paty se mi nedařily celý den. Jelo to tam a nikdy to nespadlo. To je golf. Musím vytrvat," řekla jednadvacetiletá Spilková.

Golf byl zařazen do programu olympijských her poprvé od roku 1904, soutěž mužů v Riu ovládl Brit Justin Rose. Šedesátka žen bude hrát do soboty.

XXXI. letní olympijské hry v Riu de Janeiro:
Golf (par 71):
Ženy - 1. kolo:
1. Jutanugarnová (Thaj.) 65
2. Pak In-pe (Korea) 66
2. Kim Si-jong (Korea) 66
4. Larsenová (Dán.) 67
4. Kungová (Tchaj-wan) 67
4. Cigandaová (Šp.) 67
...
51. Spilková (ČR) 77

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články