Hlavní obsah

Woods kvůli nemocnému otci přeruší sezónu

WELLINGTON

Nejlepší golfista světa Tiger Woods se na čas stáhne z turnajů, aby mohl co nejvíce času trávit se svým otcem, jenž bojuje s rakovinou. Třicetiletý americký hráč oznámil, že se zřejmě vrátí až na US Open, které se uskuteční v polovině června. Žádné detaily ohledně svých plánů v nejbližší budoucnosti Woods neuvedl.

Foto: ČTK

Tiger Woods

Článek

Čtyřiasedmdesátiletý Earl Woods trpí rakovinou od roku 1998, v poslední době se prý jeho stav zhoršil. "Doma něco visí ve vzduchu. Nevím, co se stane. Proto chci být s ním," řekl Woods na čtvrteční tiskové konferenci v novozélandském Wellingtonu. Držitel deseti titulů z turnajů kategorie major hrál naposledy na US Masters, kde před necelými dvěma týdny obsadil dělené třetí místo.

Na Nový Zéland zavítal Woods jako host svého nosiče holí Steva Williamse, který se bude ženit a jeho druh z greenů u toho nemůže chybět. V pondělí spolu navíc absolvují charitativní automobilový závod, jehož výtěžek pomůže postiženým dětem.

"Už jsem dělal pár jiných věcí. Házel baseballovým míčem nebo mincí. Tohle bude trochu fyzicky náročnější," žertoval Woods, jehož caddie je motoristickým nadšencem a na Zélandu je šampiónem v závodech speciálně upravených vozů.

Při jízdě plné kontaktů mezi auty nebude mít prý golfová hvězda žádné problémy. "Často jezdí po dálnici v Los Angeles, takže má hodně zkušeností," prohlásil se smíchem Williams.

Reklama