Hlavní obsah

Woods se vrátil na okruh, neprošel však cutem

San Diego

Bývalý nejlepší golfista světa Tiger Woods neprošel při návratu na okruh PGA cutem. Po dvou operacích zad a sedmnáctiměsíční pauze zahrál na turnaji v San Diegu čtyři rány nad par a obsadil 110. místo.

Foto: Gregory Bull, ČTK/AP

Tiger Woods v San Diegu.

Článek

Woods ve čtvrtek nasbíral na úvodních 18 jamkách 76 ran. Páteční druhé kolo pak čtrnáctinásobný vítěz turnajů kategorie major obešel v paru hřiště, ale to ho už v soutěži nezachránilo.

V San Diegu přitom Woods dokázal v minulosti sedmkrát triumfovat, nyní mu k postupu chyběly čtyři rány. "Dneska to už bylo mnohem lepší, ale prostě jsem nezahrál dostatek birdie," komentoval to jednačtyřicetiletý Američan. "Potřebuju víc hrát, to je celé," dodal.

Z velkých jmen ale nebyl rozhodně sám, komu turnaj na hřišti Torrey Pines nevyšel. Cutem neprošli ani nejlepší hráč současnosti Australan Jason Day nebo světová trojka a vítěz US Open Dustin Johnson.

Vedení si udržel anglický golfista Justin Rose, který byl o dvanáct úderů lepší než Woods. Ten by se měl v příštím týdnu představit na turnaji v Dubaji, značně ho však děsí představa sedmnáctihodinového letu.

Reklama