Hlavní obsah

V sobotu vrcholí lakrosový Prague Cup

Ondřej Mika

Mezinárodní lakrosový Prague Cup vyvrcholí v sobotu finálovými zápasy. O vítězství v mužském turnaji se střetne tým Prague Sports s českou juniorskou reprezentací, ženy sehrají ještě semifinálové zápasy, největšími favority jsou český výběr Fighters a americký AIST.

Foto: Ondřej Mika

Prague Cup 2011, ČR U19 – Big 3 Lax

Článek
Fotogalerie

Již od středy probíhají na hřišti v areálu SK Slavia Praha v Edenu zápasy tradičního lakrosového Prague Cupu. Po dnešním volném dni čeká na týmy sobotní finálové vyvrcholení.

Mužský turnaj má pět účastníků. Týmy se utkaly každý s každým v základní části, první čtyři pak sehrály semifinále. Poražení semifinalisté spolu s pátým týmem po základní části hrají skupinu o 3.–5. místo.

Jako největší favorit se ukázal český výběr Prague Sports složený z hráčů SK Lacrosse Jižní Město, TJ Malešice, LCC Radotín a LC Old Dogs Plzeň. V základní části nenašel soupeře a všechny své zápasy vyhrál velmi přesvědčivě. Do semifinále byl nasazen jako první tým a svého soupeře, LC Slavia Praha, přehrál hladce 11 : 0.

Druhý po základní části skončil americký výběr Big 3 Lax a v semifinále se střetl s českou juniorskou reprezentací, která začíná přípravu na juniorské MS 2012. V základní části se oba týmy rozešly po remíze 4 : 4, v semifinále dokázali čeští mladíci dvakrát otočit nepříznivý stav utkání a po vypjatém závěru vyhráli 5 : 4. Junioři nastoupí k finále proti týmu Prague Sports v sobotu od 18 h.

Zbylým týmem do třetice, která bude bojovat o bronz je výběr Polska. Poláci nestačili na Slavii, s Američany prohráli v základní skupině o gól a české mladíky zaskočili a hlavně výborné první půli nad nimi v základní skupině vyhráli 5 :4.

Ženský turnaj má šest účastníků. Týmy odehrály zápasy ve dvou základních skupinách po třech a pak prolínací zápasy o semifinále. Skupinu A jasně vyhrál americký celek AIST. Poradil si jak s českou juniorskou reprezentací, tak s týmem Prague Sports. Podobně ve skupině B dominoval český tým Fighters, jehož základ tvoří hráčky mistrovského LCC Girlz a který vznikl hlavně jako sparing tým pro české juniorky. Ty čeká v srpnu v Hannoveru mistrovství světa a Prague Cup je pro ně důležitou součástí přípravy. Hráčky Fighters ve své základní skupině porazily juniorskou reprezentaci Německa a americký tým Big 3 Lax.

V prolínacích zápasech si pak tým Fighters snadno poradil s Prague Sports, v americkém duelu vyhrály hráčky AIST nad Big 3 Lax a v souboji juniorských reprezentací vyhrála česká děvčata nad Němkami. Z toho vzešly semifinálové dvojice Fighters – Německo U19 a AIST – ČR U19. Semifinále jsou na programu v sobotu od 9, resp. 10 h, finále ženského turnaje pak začíná v 17 h.

Podrobné výsledky a další informace najdete na www.lacrossepraguecup.cz.

Reklama